Yalovalı Öğrenciler Letonya'da

Yalova'da Kardelen Ortaokulu öğrencileri, Comenius Projesi kapsamında yürütülen "Avrupa Okullarında Disiplin ve Demokrasi’’ konulu çalışma için Letonya'nın Saldus şehrine gitti.

Yalovalı Öğrenciler Letonya'da
Avrupa Birliği Comenius Çoklu Okul Ortaklıkları Projesi üyesi olan Kardelen Ortaokulu, Romanya, Polonya, İskoçya ve Letonya'nın da proje ortağı olduğu "Avrupa Okullarında Disiplin ve Demokrasi’’ konulu çalışmayı sürdürüyor. Projenin ilk çalıştayı İskoçya'nın Glaskow şehrinde yapılmıştı. 2. çalıştaya ise Letonya'nın Saldus şehri ev sahipliği yaptı. Kardelen Ortaokulu da proje çalışmalarına 2 öğretmen ve 5 öğrenci ile katıldı

Türkiye'nin koordinatörlüğünde yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi veren Okul Müdür Vekili Orhan Kurban, "Kardelen Ortaokulu ile birlikte Polonya, İskoçya ve Letonya’dan birer okul ve Romanya’dan ise 2 okulun ortaklığıyla yürütülmekte olan projeye desteklerinden dolayı AB Bakanlığı proje uzmanları ve Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge ofisi personeline teşekkür ediyoruz. Saldus şehrindeki çalışmalar oldukça başarılıydı. Özellikle kültürler arası kaynaşmaya ciddi katkılar sağladı. Bundan sonraki toplantıya Türkiye ev sahipliği yapacak. Bizde konuklarımızı en iyi şekilde ağırlayacağız" dedi.

Kaynak: İHA