Vali Mutlu’dan 1 Mayıs Yorumu

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1 Mayıs kutlamalarının Taksim’de yapılmasına ilişkin olarak, “Taksim’de çalışmalar sürüyor.

Vali Mutlu’dan 1 Mayıs Yorumu
Bu konuyla ilgili alandaki mevcut çalışmaların getireceği olumsuzlukları çok iyi değerlendirme aşamasındayız” dedi.

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 168. yıl kutlama etkinliklerine katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, basın mensuplarının 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin sorularını yanıtladı.

1 Mayıs kutlamalarında kendileri için en önemli konunun güvenliği sağlamak olduğuna dikkat çeken Mutlu, “Mevcut şartları ve o güne kadar yapılacak hazırlıkları görüyoruz. Siz de bugün Taksim’desiniz meydanın son halini görüyorsunuz. Burada yoğun bir çalışma sürdürülüyor. Bu çalışmanın 1 Mayıs itibariyle gelişeceği ortamı da güvenlik olarak değerlendiriyoruz” dedi.

1 Mayıs’a kadar bir aylık bir sürenin olduğunu söyleyen Mutlu, şunları söyledi: “Bu süre içerisinde çalışmalar devam edecek. Bütün bilgileri değerlendireceğiz. Müracaatları aldıktan sonra değerlendirme sürecini sürdüreceğiz. Bu konuyla ilgili alandaki mevcut çalışmaların getireceği olumsuzlukları çok iyi değerlendirme aşamasındayız.”
Kaynak: İHA