Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Ogan Açıklaması

Çözüm sürecinde oluşturulması öngörülen 63 kişilik Akil İnsanlar Heyeti'nde yer alan isimler arasındaki Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Ogan, ülke açısından böylesine önemli bir süreçte kendisine görev verilmesinden memnuniyet duyduğunu ve elinden gelen katkıyı sunmaya çalışacağını söyledi.

Ogan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin, heyetin Doğu Anadolu Bölgesi sekreteri olduğunu hatırlatarak, süreçte en önemli iki bölge olan Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin süreç için fazlasıyla önemli olduğunu kaydetti.

Sürecin bu bölgelerde doğru yürütülmesi gerektiğini aktaran Ogan, ''Bu yüzden işlerimizin yoğun olacağını düşünüyorum. Bölgede, bu sürece katkı sağlayabilecek çok önemli kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları, aydın insanlar var. Belki de bu heyetle sınırlı kalmadan toplumsal dinamiklerin sürece olumlu katkılarını sağlayabilmek daha önemli olacak. Sürecin başarıya ulaşması için toplumsal dinamiklerin yapacağı çalışmalar belirleyici olacak'' diye konuştu.

Ogan, bölgeye yabancı olmadığını, bu konuda uzun süredir çalışma yaptıklarını, bölge halkının sürece olumlu yaklaşımı olduğunu ifade ederek, bu kriterlerin işlerini kolaylaştıracağını belirtti.

Ayhan Ogan, ülke açısından böylesine önemli bir süreçte kendisine görev verilmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek, ''Elimden gelen katkıyı yapacağım'' dedi.

Muhabir: Uğur Aslanhan

Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu
Kaynak: AA