Mardin Otogarı Eylül'de Hizmete Girecek

Mardin Belediyesi tarafından yapımı devam eden Mardin Otogarı'nın Eylül ayında hizmete girmesinin planlandığı belirtildi.

Mardin Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Mardin-Kabala Yolu üzerine 45 bin metrekare alana kurulacak olan otogarın, yıllık 60 bin araç kapasiteli olacağı, Otogar binasında şehirlerarası otobüsler için yapılan ana bölüm yanında ilçe garajlarının da yer alacağı belirtildi.

6 milyon 870 bin liraya mal olacağı belirtilen Otogarın, yıllık 500 bin kişilik yolcu ağırlama kapasitesi ile uzun yıllar boyunca kentin otogar ihtiyacını karşılanacağı bildirilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Mardin Belediyesi'nin 17 dev projesinden biri olan Mardin Otogarı projesi tüm hızıyla devam ediyor. Hafriyatın tamamlanmasının ardından zemin tesviyesi yapılan alanda otogarın binası hızla yükselmeye başladı.

Yıllardır otogarı olmayan tek il olarak anılan Mardin, otogarın hizmete girmesiyle bu ünvandan da kurtulmuş olacak. Eylül ayında tamamlanacak olan yeni otogarımız Büyükşehir unvanına layık olacaktır. Yeni otogarımızın maliyeti 6 milyon 870 bin Türk Lirası olacaktır. Otogarın hizmete girmesi ile şehrin farklı alanlarına yayılan otobüs yazıhaneleri ve yolcu indirme ve bindirme hizmetleri de ortadan kalkmasıyla, kent içi trafikte de önemli rahatlama sağlanmış olacaktır. Yıllık 500 bin yolcu kapasiteli olan otogar Mardin'in tarihi yapısına uygun çizgileri de içinde barındıracak.''

Muhabir: İbrahim Sincar

Yayıncı: Necdet Doğruyol
Kaynak: AA