Kyk'dan Şiir Dinletisi

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Samsun Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Samsun Kız Yurdu Müdürlüğü, “Çanakkale Şehitlerini ve İstiklal Marşı Şairimizi Anarken” konulu şiir dinletisi düzenledi.

Kyk'dan Şiir Dinletisi
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen şiir dinletisinde Amasya Belediyesi Mehteran Takımı da bir gösteri yaptı. Programda konuşma yapan KYK Samsun Bölge Müdür Vekili İsmail Hakkı Kasapoğlu, “Mehmet Akif’in hayatı gariptir ve garip yaşamıştır. O dönemki sizin gibi olan gençlerin omzunda gitmiştir Son yolculuğuna yani büyük törenlerle değil. Bu akşam Akif’i dinleyeceğiz. Onun dizelerinden Çanakkale’ye geleceğiz. Çanakkale’deki kınalı Mehmetlere, Seyit Çavuş’un Fransız ordularını yok edişine gideceğiz. Bunları bilmek ve yaşamak zorundayız. KYK olarak bizler, yemek yediren barından kurumlar değiliz. Gençliğin ruh ve eğitim dünyasına bizler de bir şeyler verebilirizin mücadelesini veriyoruz” dedi.

Müdür Kasapoğlu’nun konuşmasından Sonra gecede Çanakkale ve Mehmet Akif Ersoy’la ilgili şiirler öğrenciler tarafından seslendirildi. Gecenin Sonunda Amasya Belediyesi Mehteran Takımı çeşitli marşları seslendirdi .
Kaynak: İHA