İstanbul'daki Dhkp-c Operasyonu

İstanbul polisinin Sultangazi'de DHKP-C terör örgütüne yönelik yaptığı operasyonu protesto eden bir grup ortalığı savaş alanına çevirdi.

İstanbul'daki Dhkp-c Operasyonu
Polis, gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin Sultangazi'de DHKP-C terör örgütüne yönelik operasyon yaptı. Terör ekiplerine çevik kuvvet ekipleri de destek verirken operasyonu protesto eden bir grup Sultangazi'’nin en işlek mekanlarından olan Fevzipaşa Caddesi’ni savaş alanına çevirdi. Operasyonu protesto eden grup, polis araçlarına taşlarla ve havai fişeklerle saldırdı. Yolları pazar tezgahları ve çöp konteynırları ile kapatan gruba Çevik Kuvvet Polisleri tazyikli su ve gazla karşılık verdi. Olaylar sırasında esnaf kepenklerini kapatırken yoldan geçen vatandaşlar ve okuldan çıkarak evine dönen bazı öğrenciler de atılan gazlardan etkilendi. Bu sırada panikleyerek ağlayan öğrencileri polis sakinleştirdi. Yapılan aramaların sonunda ele geçirilen deliller polis merkezine götürülürken olayla ilgili birçok kişi de gözaltına alındı

Polislerin ayrılacağı sırada grup, polis araçlarını taş yağmuruna tuttu. Bunun üzerine çevik kuvvet ekipleri, Fevzi Paşa Caddesinin her iki istikametine yayılarak gözaltına alınan zanlıları götüren araçları aralarına alarak adeta etten duvar ördü. Araçlar çevik kuvvet polislerinden örülen etten duvar arasında Polis Merkezi’ne gitti .
Kaynak: İHA