İşitme Engelliler İçin Kaynaştırma Kreşi

Bakırköy Belediyesi, İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği ile İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kulak-Burun-Boğaz Anabilim Dalı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölümü işbirliğinde, işitme engelli çocukların yaşıtlarıyla eğitim görebileceği kaynaştırma kreşi hizmete girdi.

Yapılan ortak yazılı açıklamaya göre, işbirliği protokolü, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı ve Kulak-Burun-Boğaz Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgün Enver ile İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği Başkanı Viki Özromano arasında imzalandı.

Protokol kapsamında Bakırköy Belediyesi, işitme engelli çocuklar için kaynaştırma kreşleri açacak, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi işitme yetersizliği olan çocukların erken tanı ve tedavisini yaptıracak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, belediye olarak işitme engellileri yaşama kazandırmak için çalışmalara devam edeceklerini belirterek, şu bilgileri verdi:

''Türkiye'de yine işitme engelli gençlerin devam ettiği üniversite hazırlık eğitimi veren sınıfımız var. Bugün 4 işitme engelli çocukla eğitime başladık. Duyulmaya devam ettikçe sayıları da artacaktır. Kaynaştırma kreşlerimizden sadece Bakırköy'deki değil İstanbul'un tamamındaki işitme engelli çocuklarımız da yararlanabilecek.''

Muhabir: Andaç Hongur

Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
Kaynak: AA