'İnsanın İç Yolculuğu' Konferansı

Yeni Yüksektepe Felsefe ve Kültür Derneği Manisa Şubesi, dernek merkezinde "Odyseus: İnsanın İç yolculuğu" konulu konferans düzenledi.

'İnsanın İç Yolculuğu' Konferansı
Dernek üyelerinden Zeynep Elkırmış, Homeros'un ünlü eserinde yer alan destanı ve sembollerini anlattı. Elkırmış, "Odyseus, tutkuların yanılgıların, masallar içinde gerçeklerin, insanın öyküsüdür. Truva savaşı bitmiştir ve kahramanımız İthaka'ya evine dönerken on iki denemeden geçer. Bu denemeler boyunca zorluklarla karşılaşır, öğrenir, olgunlaşır. Her bir deneme kendi kusurlarımız, bencilliğimiz ile yüzleşme ve fazlalıklardan kurtulmadır. Yol boyunca krizler fırsatlara dönüşür. Kendini yenme ve aşma fırsatlarına. Ortak unsurlar halk masallarında Dede Korkut hikayelerinde de yer alır. Aslında insan da bu dünyada yolculuktadır. Konfor ve rahatlık arzusu, irade eksikliği çoğu sefer amacımızı unutturmaktadır. ‘Bilgelik kendimizi yenmektir. Cehalet kendimize yenilmektir-Sokrates’ Karşılaştığımız her durum öğrenme ve gelişme fırsatıdır" diye konuştu.

Konferansın sonunda akıcı aktarımı için teşekkür ederek çiçek veren Dernek Başkanı Emel Tokuyan, "İnsan kendini tanıdığında anladığında mutlu olur ve mutlu eder. Efsane ve mitoslardaki semboller zamandan bağımsız olarak içe yürüyüşte geçeceğimiz basamakları gösterir. Yolumuza ışık tutar. Bilgelik aşkı olan felsefe dizi seminerlerimize kendini tanıma macerasına başlamak isteyen herkesi davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA