Gümüşova'da Kentsel Dönüşüm Toplantısı

Gümüşova'da kentsel dönüşüm hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Gümüşova Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, ''6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun''un uygulamalarıyla ilgili vatandaşlara bilgi verildi.

Gümüşova Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven, vatandaşların afetler karşısında daha bilinçli olması gerektiğini belirtti.

-Gümüşova'da öğrencilere yardım yapıldı-

Gümüşova Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı'nca ilçede öğrenim gören yardıma muhtaç ilk ve ortaöğrenim çağındaki çocuklara yardım yapıldı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, ''Türkiye'nin Ünlü Markaları, Türkiye'nin Çocuklarını Giydiriyor'' projesi kapsamında Gümüşova'da 64 öğrenciye nakdi, 63 öğrenciye ise dershane yardımı yapıldığı, 187 öğrenciye ayni yardımlarda bulunulduğu, yardımlardan 314 öğrencinin yararlandığı ifade edildi.

-Gölyaka Kaymakamı'ndan ziyaret-

Gölyaka Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, girişimci Selma Memiş'i iş yerinde ziyaret etti.

Özkan, Gölyaka Halk Eğitimi Merkezi-Düzce İş-Kur İl Müdürlüğü-Gölyaka HİLSEM Mobilya ortaklığında gerçekleştirilen 600 saatlik İstihdam Garantili Ahşap Hediyelik Eşya Yapımı kursunu ziyaret etti.

KOSGEB vE MARKA işbirliğiyle gerçekleştirilen ''Uygulamalı Girişimcilik'' kursunu başarıyla tamamlayan, iş yerinde 24 kadın işçi istihdam eden kadın girişimci Selma Memiş'i ziyaret eden Özkan, ''İş gücünün yüzde 80'inin bayan kursiyerlerden oluşması ve kursun birlik ve beraberlik havasından çok etkilendim. Yapılan üretim iyi bir tanıtım ve pazarlama ile ekonomik değer olarak daha üst noktalara çıkacaktır'' dedi.

Muhabir: Barış Zengin / Ömer Ürer

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA