Çocukların Ormanı Büyüyor
Ankara Büyükşehir Belediyesi 18. dönem Meclis üyeleri, geçen yıl oluşturdukları çocuk ormanını büyütmeye devam ediyor.

Orman Genel Müdürlüğü ekiplerince hazır hale getirilen alanda açılmış olan çukurlara, sedir ve karaçam fidanları dikmek için birbirleriyle yarışan çocuklar, çalışmaların tamamlanmasının ardından, “Bu Saha Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Katkılarıyla Orman Genel Müdürlüğü Tarafından Ağaçlandırılmıştır” yazan tabela önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Çocuklar, çam ormanlarının oluşmasının uzun yıllar aldığını, ormanı oluşturan bitkiler kadar, buradaki tüm canlıların da orman için önemli olduğunu hatırlatarak, ağaçların bilinçsizce kesilmemesi, zarar görmemesi ve ormanların yangınlara karşı korunmasının herkesin sorumluluğu olduğunu belirttiler.
18 yıldır çocukların sesi olmaya devam eden Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, boyları 30-40 metreye ulaşacak olan çamlarla kocaman bir ormana dönüşecek olan alandan ayrılırken, bu meclisi kendilerine armağan eden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e ve çalışmalarına destek veren herkese bir kez daha teşekkür ettiler
