Yenişehir Belediyesi Satranç Severleri Buluşturdu

İçel'in merkez ilçe Yenişehir Belediyesi ile Zeka Satranç Kulübü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde, 'Satranç Turnuvası' düzeledi.

Yenişehir Belediyesi Satranç Severleri Buluşturdu
Yenişehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, turnuva 27-28 Nisan tarihleri arasında İçel Üniversitesi (MEÜ) Yenişehir Kampüsü yemekhanesinde gerçekleşti. Satranç Turnuvası, 7 yaş bayanlar ve 7 yaş genel, 8 yaş bayanlar ve 8 yaş genel, 9 yaş bayanlar ve 9 yaş genel, 10 yaş bayanlar ve 10 yaş genel ile açık kategorilerinde gerçekleştirildi.

Turnuvada yarışmaya katılan her oyuncuya başarı belgesi verilirken, ilk 10’a giren her oyuncuya madalya, kategorilerinde ilk üçe giren oyunculara ise kupa verildi.

Turnuva öncesi konuşan Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Hayrullah Yücesoy, "23Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde her yıl satranç turnuvası düzenliyoruz. Turnuvaya katılan çocuklarımız satranç oynayarak karar verme yeteneklerini geliştirecekler. Ayrıca verecekleri kararların arkasında durmayı öğrenecekler. Yenişehir Belediyesi olarak bu tür etkinlikleri yaygınlaştırmaya ve desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

Zeka Satranç Kulübü yetkilileri ise satranç sporunun özellikle ilkokul seviyesindeki çocuklar arasında gelişmesinin önemli olduğunu vurgulayarak, "Bu tür organizasyonları gerçekleştirmemizde bizlere yardımcı olan Yenişehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandılar.
Kaynak: İHA