Vali Yurdakul, Muhtarlarla Buluştu

Vali Veysel Yurdakul, Bitlis'teki muhtarların aktif olduğunu ve hizmetleri takip ettiğini söyledi.

Bitlis Öğretmenevi'nde muhtarlarla bir araya gelen Yurdakul, muhtarların mahallelerinde yaşanan sorunları kurum amirlerine ve kendilerine ilettiğini belirtti.

Muhtarlardan gelen talepleri önemsediklerini ifade eden Yurdakul, şöyle konuştu:

"Bu konuda iletişim kanallarının açık olması gerekiyor. Muhtarlar, aradığı zaman kurum amirleriyle görüşmeli. Muhtarlar, temsil kabiliyetini ve ağırlığını ortaya koyarak, sorunun çözümü için hiyerarşi yollarını tüketecek. Bitlis'teki muhtarlarımızın aktif olduğunu gözlemledim. Ayrıca mahallelerde açık hava toplantıları ve halk günleri yapacağız. Bu toplantılarda vatandaşlarımız hizmetleri bilecek ve muhtarlarımızın ne şartlarda çalıştığını öğrenecek. Bu toplantılar çok önemli. Çünkü sorunları tespit ederek, çözüme kavuşturuyoruz. Muhtarlar, idareyle vatandaş arasında köprü görevi görüyor."

Ayrıca kurumlara tahsis edilen araçların, verimli kullanılmasını isteyen Yurdakul, araçların, keyif yapmak veya hava atmak için değil, halka hizmet etmek için kendilerine verildiğini belirtti.

Yurdakul, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu şehrin envanterine kayıtlı kullandığımız makam araçları dahil, vergilerimizle alınmış ve bu halkın hizmetine sunulmuş. Bunlar kimsenin babasının malı veya çiftliği değil. Bugüne kadar bu konuda herhangi bir duyarsızlık olmadı. Ancak bu duyarlılığının artarak devam edeceğine inanıyorum. Özellikle sağlıkta sıkıntı olduğunda, herkes sonucuna katlanmalı. Çünkü insan hayatı söz konusu. Kimse kusura bakmasın. Bu konuda affımız yok."

Muhabir: Şener Toktaş

Yayıncı: Berin Arslan Çetin
Kaynak: AA