Tek Listeyle Girilen Seçimde Başkanlığa Tezcan Solmaz Getirildi

Düzce Çalışan Gazeteciler Derneği 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen kongrede konuşan DÇGD Başkanı Tezcan Solmaz, basının demokrasinin temel direklerinden birisi olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini belirten Solmaz, "Ülke olarak ayağımıza pranga olmuş sorunlardan kurtulmaya çabalarken, bizlerde basın emekçileri olarak bu sürecin selametle sonuçlanması, hayırlara vesile olması için yapabileceğimiz her katkıyı sonuna kadar yapacağız" dedi.

Solmaz, Düzce'de 24 saat büyük özveriyle görev yapan, haberin peşinde koşarken alın teri döken gazetecilerin özlük haklarını savunacak, sorunlarına çözüm arayacaklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Taşrada gazetecilik yapmak zordur. Bir habere gittiğinizde her an kendinizi o haberin içerisinde bulabilirsiniz. Haberi yapacağınız isim o yerin belediye başkanı, bürokratı, siyaset adamı olabilir. Bu nedenle haberi yaparken kaleminizle vicdanınız arasında kalırsınız. Haberi yaparsanız mahalle basksıyla karşı karşıya kalırsınız."

Düzce Valisi Adnan Yılmaz da gazetecilerin onurlu ve zor bir görevi üstlendiklerini belirtti.

Vicdanının sesini dinleyen, memleketin kalkınması için gecesini gündüzüne katan emektarlar olduğunun altını çizen Yılmaz, "İnanıyorum ki basın hür ve özgürdür. Dilediğini yazar ama ortak akılda, kamu yararında buluşmak sizlere en çok yakışandır. Mutlu yarınlar için bu gereklidir. Yolunuz, bahtınız açık olsun" diye konuştu.

Tek listeyle gidilen seçimde dernek başkanlığına Tezcan Solmaz seçildi.
Kaynak: AA