Tahliye Edilen Mehmet Ağar Bodrum'da

Susurluk davasında 5 yıl hapis cezasına mahkum edilen ve 1 yıldır Yenipazar Cezaevi'nde olan eski Emniyet Genel Müdürü, eski İçişleri ve Adalet Bakanı ve eski DP Genel Başkanı Mehmet Ağar tahliye edildi.

Tahliyeden sonra Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis beldesindeki evine gitti. Burada yaptığı açıklamada, 2 yıl olması gereken cezanın 1 yılını bitirdikten sonra herkesin istifade ettiği Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun hükümlerinden yararlanarak serbest kaldığını söyledi.

Cezaevinde kaldığı süre boyunca yurdun her köşesinden binlerce kişinin kendisini ziyaret ettiğini belirten Ağar, "Hepsine şükran borçluyum, gönülden teşekkür ediyorum. Dediğim gibi başlangıçta girerken bunu bir devlet görevi olarak gördüm, tamamladım. Devlet 'gel' dedi geldik, 'git' dedi gittik. Şu anda yapacağımız, 76 milyon gibi sade bir vatandaş olarak ailemle, çocuklarımla, torunumla yaşamaktır." şeklinde konuştu.

Bu süreçte kendisine yakınlığını esirgemeyenlere ve dostlarına teşekkür eden Mehmet Ağar, şunları söyledi: "Umudumuz odur ki Türkiyemiz'in geleceği, bugününden daha iyi olacaktır. Bizim gönlümüzden geçen samimi temennimiz budur. Allah, milletimizin ve memleketimizin yardımcısı olacaktır, buna da gönülden inanıyoruz."

Siyaset-mafya-polis ilişkilerini açığa çıkaran 3 Kasım 1996'daki Susurluk kazasından sonra Ağar hakkında dava açılmıştı. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, silahlı çete kurmaktan 5 yıl hapis cezası vermişti. Susurluk davasında çete yöneticisi olmakla suçlanan Mehmet Ağar'ın, cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturmak suçundan verilen 5 yıllık hapis cezası Yargıtay tarafından onanmıştı .