Muhtarlar Barış Süreci Hakkında Bilgilendirildi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari İl Örgütü merkez ve bağlı köylerdeki muhtarlarla bir araya gelerek çözüm süreci hakkında detaylı bilgiler verdi.

Muhtarlar Barış Süreci Hakkında Bilgilendirildi
BDP Hakkari İl Başkanı Rahmi Kurt, Bulvar Caddesi üzerinde bulunan parti binasında muhtarlarla bir toplantı yaparak barış sürecini anlattı. Abdullah Öcalan'ın 21 Mart'ta Diyarbakır'daki nevruz kutlamalarında yaptığı tarihi barış çağrısını Türkiye’de ve dünyada sevinçle karşılandığını söyledi.

Kurt, Abdullah Öcalan ile hükümet arasında bir barış süreci başlatıldığını ifade ederek, “Öcalan, 21 Mart Diyarbakır Nevruz'unda da buna ilişkin tarihi bir açıklama yaparak 2013 yılının Kürtler için bir milat yıl olacağını belirtmişti. Barış süreci üç aşamalı olacak. Bazıları diyor ki, bu süreci AK Parti başlattı. Böyle bir şey yok. Bu süreci Öcalan başlattığı için hepimizin elini taşın altına koymamız zamanı gelmiştir. Siz muhtarlara da bu konuda büyük sorumluluklar düşüyor. Sürecin ilk aşaması gerillalar geri çekilecek. İkinci ve üçüncü aşamalarda ise Kürtlerin anayasal tüm hakları güvence altına alınacak. Siz muhtarlar da köyünüzdeki herkese bu süreci anlatmanız gerekir. Sürecin başlamasıyla birlikte bölgede büyük bir huzur ve sükunet var. Biz her zaman barış ve kardeşlikten yana olduğumuzu düzenlediğimiz etkinliklerde açıkça söyledik. Ancak bizi anlamadılar. Biz başlatılan barış sürecine destek vereceğiz ve bu konuda çevremizdeki herkesi de bu konuda bilgilendireceğiz” dedi

Başkan Kurt ayrıca 1 Mayıs'ta düzenlenecek olan İşçi ve Emekçi Bayramı'na BDP İl Örgütü olarak katılacaklarını belirterek, işçi bayramını şimdiden kutladıklarını belirtti.

Toplantıya İl Genel Meclis üyeleri Ahmet Korkmaz, Özçelik Yıldız da katıldı.

Kaynak: İHA