Kybele 2013 Ödülleri Sahiplerini Buldu

Türk Alman Dostluk Federasyonu tarafından sekiz ayrı kategoride verilen Kybele Ödülleri’nde; Politika dalında Almanya Başbakanı Angela Merkel, Medya dalında TGF Genel Başkanı Atilla Sertel, Spor dalında ise Fenerbahçe’nin eski kalecisi Toni Schumacher ödül alan isimler arasında yer aldı.

Türk Alman Dostluk Federasyonu’nun (DTF) Kybele ''dostluk ödülleri'' 8 ayrı dalda, Bavyera Eyalet Parlamentosu’nda törenle sahiplerine verildi.

Münih'teki Bavyera Parlamentosu'nda düzenlenen ödül törenine Münih Başkonsolosu Hidayet Eriş, Münih Büyükşehir Belediye Başkanı Christian Ude, Bavyera Parlamentosu Başkan Vekili Thomas Schmitz Rode'nin yanı sıra ödül alanlar ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Ödül töreninde yönetim kurulunu sahneye çağırarak bir konuşma yapan Alman Türk Dostluk Federasyonu Başkanı Cihan Sendan, “On iki yıldan beri geleneksel hale getirdiğimiz bu ödül uygulamasında amaç, ırk, dil, din gözetilmeksizin, insanlığın hizmetinde olan ve bu doğrultuda güzel faaliyetlerde bulunan herkese bu ödülü layık görüyoruz” dedi.

32 kişiden oluşan jürinin 8 kategoride verdiği Kybele 2013 Ödülleri’nde Medya Ödülü Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel’e verilirken, Sertel ödülünü DTF Başkanı Cihan Sendan’ın elinden aldı. Kybele Kültür Ödülü’ne layık görülen komedyen Hagen Rether’e ödülünü ise Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan takdim etti.

TUTUKLU GAZETECİLERE İTHAF ETTİ

Ödül töreninde konuşan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Türkiye’deki basın, ifade özgürlüğü ve tutuklu gazetecilere dikkat çekerek şöyle konuştu: “Benim için önemli ve anlamlı olan Kybele Medya Ödülü’nü; başta İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin saygın üyelerinden biri ve İzmir’den CHP milletvekili olarak seçilen ve dört yılı aşan süredir tutuklu olan çok sevgili arkadaşım, dostum, kardeşim Mustafa Balbay olmak üzere tüm tutuklu gazetecilere ve kalemini eğmeden, bükmeden gazetecilik yapanlara ithaf ediyorum”

30 yılı aşkın süredir gazeteci olduğunu söyleyen Atilla Sertel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün olduğu gibi dün de gazetecilik dışında hiçbir meslekle uğraşmadım ve bu mesleğe mensup olduğum için daima övündüm. Son yıllarda ülkemde yaşananlar nedeniyle üzgünüm. Türkiye’de bugün 70 gazeteci yazdıkları haberler nedeniyle terör başta olmak üzere çeşitli iddialarla hapis tutulmaya devam ediyor. Son 4 yıl içerisinde 200’e yakın gazeteci hapse girdi. Gazeteciler hakkında açılmış dava sayısı ise 10 bin civarında. Basın özgürlüğünde 179 ülke arasında 154’ncü sıradayız.”
Kaynak: İHA