Kuyem 3. Dönem Dahilerini Arıyor

3 yıl önce Karabük’teki üstün yeteneklilerin tanılanması, eğitim öğretimi, veli eğitimi, öğretmen eğitimi, rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini yerine getirmek için kurulan ve şimdiye kadar 13 bin öğrenci arasından bin 500’e yakın öğrencinin tanılamasını yaparak bunlar arasından 46 öğrenciye eğitim veren Karabük Üniversitesi Üstün Yetenekliler Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi “Tanılama 2013” 1. aşama sınavını gerçekleştirdi.

Kuyem 3. Dönem Dahilerini Arıyor
Sınava Karabük merkez ve ilçelerdeki ilkokul 3. Sınıfta öğrenim gören ve sınıf/rehber öğretmenlerince üstün yetenekli olduğu düşünülen 3 bin 500 öğrenci arasından 600 öğrenci girdi. Sınav süresince öğrenciler içerde veliler dışarıda ter döktüler.

Sınava giren öğrencilere başarılar dileyen Rektör Prof.Dr. Burhanettin Uysal, “Merkezimiz 46 üstün yetenekli öğrencisiyle eğitimlerine devam ederken yeni dahilerimizi de sistemimize dahil etmek için bugün yeni dönem 1.aşama sınavını gerçekleştirdik. Bu yıl merkezimiz 3. dönem öğrencilerini kabul ediyor. Öğrencilerimizin tanılaması ile başlayan süreç üniversite eğitimlerini tamamlayana kadar yıllık planları dahilinde üniversitemizin tüm imkanları kullanılarak devam etmektedir. Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi olacak çocuklarımıza en iyi eğitimi vermek için var gücümüzle çalışıyoruz. Daha müreffeh yarınlar için, tüm toplumumuzu bu konuda duyarlı olmaya davet ederken, başta bizlerden güven ve desteğini esirgemeyen Karabük halkına olmak üzere emeği geçen herkese de şükranlarımı arz ederim” dedi.

Kaynak: İHA