Kadın Dostu Başkan

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanlığı, ilk plaketlerini “Kadın Dostu Başkan” olarak onurlandırdıkları Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’ya verdi.

Kadın Dostu Başkan
Bir dizi etkinliğe katılmak için İzmir’de bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Hilal Dokuzcan ve Kadın Kolları MYK Üyeleri Balçova Belediyesi’ni ziyaret etti. İzmir İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri ve Başkanı Özgün Utku, CHP Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin de eşlik ettiği ziyarette Balçova belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, yapmış oldukları hizmetler ile ilgili bilgi verdi.

Kadınlar ile ilgili hizmetlere ayrı bir önem verdiklerini ifade eden Başkan Çalkaya “Aslında biz kadın erkek diye bir ayrıma karşıyız. Ancak Cumhuriyet’in ilk yıllarında haklarını elde eden kadınlar ne yazık ki sonraki yıllarda toplumda ötekileştirilmiş. Biz bunu yenmek adına kadınlarımızla omuz omuza verdik. Ekonomik, sosyal, kültürel anlamda onların hakkettiği yerde olması için çalışıyoruz. Eğer ben bugün bu görevi başarıyla yürütüyorsam başarımda en büyük pay kadın yol arkadaşlarımındır” diye konuştu.

Balçova Belediyesi’nin kadınlar için yaptıkları hizmetlerin tüm Türkiye’ye örnek olduğunu vurgulayan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan da, “Biz böyle belediye başkanlarımız olmasından gurur duyuyoruz. Çünkü bizim ‘Emeğimiz var sözümüz de olacak gücümüz de var yerimiz de olacak’ şeklinde bir sloganımız var. Bu sloganı hayata geçirmemiz için örnek modellere ihtiyacımız var. Siz bu anlamda çok iyi bir örneksiniz. Bizleri bu mücadelemizde yalnız bırakmadığınız teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından CHP Kadın Kolları Merkez Yürütme Kurulu, Başkan Mehmet Ali Çalkaya’ya plaket verdi.

Dokuzcan, CHP Kadın Kolları MYK olarak verdikleri ilk plaketi “Kadın Dostu” bir belediye başkanına vermekten mutluluk duyduklarını belirtti.

Kaynak: İHA