Gümüşhaneli Dağcılar Kelkit’te

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcular, şehri karış karış yürümeye ve tanıtmaya devam ediyor.

Gümüşhaneli Dağcılar Kelkit’te
Son programlarını Kelkit ilçesine bağlı Gümüşgöze Beldesine ayıran toplam 20 sporcu, 15 kilometrelik zorlu parkuru 6 saatte kat etti.

Gümüşhane’nin en büyük kömür madenlerinin bulunduğu beldeden yürüyüşe başlayan sporcular, kömür ocakları bölgesinden Alansa yaylasına ulaştı. Sıradağların etrafını dolaşarak Beldeye bağlı Göz mevkiine ulaşan sporcular burada yürüyüşü sonlandırdı.

Son yıllarda özellikle Kelkit ve Şiran bölgesinden bu spora olan ilginin en üst düzeye çıktığını ifade eden kulüp başkanı Mustafa Akbulut, “Bizde bizimle olmak için Kelkit ve Şiran gibi uzak ilçelerimizden katılan sporcularımız için bu bölgelerde daha fazla etkinlik yapmaya başladık.” dedi.

Eski ismi Alansa olan Gümüşgöze beldesinde düzenledikleri yürüyüşün yüksek rakımı nedeniyle yeni yeni canlanan doğa üzerinde, zaman zaman kar birikintileri içerisinde geçtiğini kaydeden Akbulut, sıra dağları izleyerek takip ettikleri rotada ki manzaraların çok güzel olduğunu söyledi.

Beldenin adı gibi kırsalında da göze diye tabir edilen çok sayıda su kaynağının bulunduğunu dile getiren Akbulut, “Dağın her yerinden su fışkırıyor. Adım başı çeşme yapmışlar” tespitinde bulundu.

Ortalama 2 bin metre rakımda gerçekleştirilen faaliyete katılan tüm sporcuların kahvelerde boş zamanlarını öldürmek yerine özgür bir şekilde doğaya açılmayı tercih ettiğini ve oldukça zevkli bir yürüyüş düzenlediklerini belirten Akbulut, doğayı ve sporu seven herkesi kulübün faaliyetlerine katılmaya davet etti.

Akbulut ayrıca misafirperverliklerinden ve rehberliklerinden ötürü Gümüşgöze Beldesi Göztepe Mahallesi Muhtarı Vedat Zeyrek ve ekip üyesi eski Gümüşgöze Belediye Başkanı Temel Kaya’ya da teşekkür etti.
Kaynak: İHA