BTSO'da Hüzünlü Veda

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) yönetimini babası Ali Osman Sönmez’den 1995 yılında devraldıktan sonra 18 yıl sürdüren Celal Sönmez, son meclis toplantısında çalışma arkadaşlarına veda ederken gözyaşlarına hakim olamadı.

BTSO'da Hüzünlü Veda
Bilerek ve isteyerek hiçbir yanlışın içinde olmadığını söyleyen Sönmez, ayakta alkışlandı.

BTSO’nun 2009-2013 yılı son meclis toplantısına, oda başkanlığını babası Ali Osman Sönmez’den 1995 yılında devraldıktan sonra 18 yıl sürdüren Celal Sönmez’in veda konuşması damgasını vurdu. 18 yıldır aralıksız olarak BTSO’nun başkanlığını yürüten Celal Sönmez, 7 Mayıs’ta yapılacak oda seçimlerinde aday olmayacağını açıklamasının ardından bugün yapılan son meclis toplantısında çalışma arkadaşlarına veda etti. Aradan geçen 18 yılı yatırım yılı olarak adlandırdıklarını kaydeden Sönmez, Türkiye’nin ilk OSB’sini BTSO OSB’yi iki kat büyüterek 679 hektara çıkardıklarını söyledi.

İlk önemli icraat olarak ise 1. Atıksu Arıtma Tesisi’nin temelini atmak olduğunu dile getiren Sönmez, "Ardından BOSEN A.Ş. sözleşmesini imzaladık. Bursa Serbest Bölgesi’ni hayata geçirdik. AB filomuzu ve Bursa Çevre Merkezi’nin açılışını yaptık. Bursa Uluslararası Fuar Alanı’nın temelini attık. Eğitim ve teknolojiyle de ilgili faaliyetlerimiz de oldu. Kriz yılı 2001 yılında Bursa Serbest Bölgesi faaliyete geçti" diye konuştu.

BTSO’nun 123 yıllık tarihinin Bursa’nın ekonomi tarihi olduğunu dile getiren Sönmez, "Son 18 yıla yatırım yılı dememizin bir rasyonelliği vardır. 1 milyon 587 bin liralık bir bütçeyle aldığımız oda yönetimini 87 milyon 381 bin 312 dolara devrediyoruz. TBMM Hizmet Ödülü alan ilk oda BTSO’dur. Hayata geçirilen projeleri kent ve kentliler takdir edecektir" dedi.

Yapılan faaliyetlerden sonra 18 yıl öncesinin fotoğraflarının yer aldığı bir sunumla veda konuşmasına geçen Sönmez, hayatı boyunca iyi niyetle çalıştığını söyledi.

Bilerek ve isteyerek hiçbir yanlışın içinde olmadığını söyleyen Sönmez, gözyaşlarına hakim olamadı. Salon tarafından ayakta alkışlanan Sönmez, "Bugün helalleşmek için karşısındayım. Bugün pek çok insani duygu benimle birlikte bu kürsüde. Bugün ak saçlı arkadaşlarımın çoğu gibi delikanlı bir adamdım. O günden bu güne 18 arkadaşımın da aynı sıralarda oturduğunu görüyorum. Kaptanın ve ekibin iyisi dalgalı denizde belli olur. Biz hep geleceğe odaklandık, ortak fayda kuruluşu dediğimizde odamızı ortak adıyla yönetip bu unvanla anılmayı hedefledik. Daha güzel yarınlara uyanalım diye gayret gösterdim. Doğru bildiğimi yaptım, yanlış bildiğimi söyledim. Sırtımı kimseye dayamadan, kimseye minnet göstermeden çalıştım. Bugün aranızdan şerefle, gururla ayrılıyorum. Birlikte çalıştığım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yolunuz açık olsun" diye konuştu

Odayı pek çok siyasetçinin ziyaret ettiğini ancak bununla birlikte oda çalışmalarına siyaseti sokmadıklarının altını çizen Sönmez, yeni yönetimin de yol haritasını gösterdi. Eğitim, turizm, savunma sanayi gibi ileri teknoloji isteyen konulara odaklanılması gerektiğini vurgulayan Sönmez, "Seçimler demokrasinin bayramıdır. Kırmadan, dökmeden yarışacağınıza ve seçimlerden sonra kol kola devam edeceğinize inanıyorum" dedi.

Kaynak: İHA