Aydın İncirliova'da 28 Öğrenci Zehirlenme Şüphesi İle Hastaneye Kaldırıldı

Aydın’ın İncirliova İlçesi’nde bulunan Hürmüs Ayaydın İlköğretim Okulu’nda bir öğrenci okul sütü içtikten sonra fenalaşınca, diğer öğrenciler de fenalaştı.

Aydın İncirliova'da 28 Öğrenci Zehirlenme Şüphesi İle Hastaneye Kaldırıldı
Ambulanslarla Aydın’a hastaneye taşınan öğrencilerden birinde zehirlenmeye bağlı ishal tespit edilirken, hastaneye gelen diğer 27 öğrencinin gayet iyi olduğu ve psikolojik olarak olaydan etkilendiği belirtildi.

Edinilen bilgiye göre öğlen saatlerinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü ‘Okul Sütü” projesi kapsamında İncirliova ilçesinde Hürmüs Ayayadın İlkokulu’nda öğrencilere süt dağıtıldı.

Okul’da süt içtikten sonra bir öğrenci karın ağrısı ve mide bulantısı şikayeti ile öğretmene başvurunca, olayı gören diğer öğrenciler de aynı şikayetin kendilerinde de bulunduğunu belirterek öğretmenden yardım istediler. Öğrencilerin şikayeti üzerine okul idaresi tarafından okula çağrılan ambulanslarla öğrenciler Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine kaldırıldı.

Hastaneye kaldırılarak gözlem altına alınan 28 öğrencinin yapılan muayenesinde bir öğrencide gıda zehirlenmesine bağlı ishal tespit edilirken, diğer öğrencilerin durumlarının iyi olduğu ve psikolojik olarak rahatsızlandıkları açıklandı. Aydın Kamu Hastane Birliği Genel Sekreteri Mehmet Özkan, zehirlenme şikayeti ile hastaneye gelen 28 öğrenciden sadece birinde zehirlenme tespit edildiğini diğer 27 öğrencinin ise psikolojik olarak olaydan etkilendiğini tahmin ettiklerini söyledi.

Bu arda Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, geçen hafta okula teslim edilen ve kapalı alanda muhafaza edilen sütlerin son kullanım tarihine yaklaşık 3 ay olduğu, zehirlenmenin sütten kaynaklı olmadığını tahmin ettiklerini yine de sütlerden incelenmek üzere numune alındığını belirttiler.
Kaynak: İHA