Aydın Belediyesi Tarih Gezilerine Devam Ediyor

Aydın Belediyesi’nden öğrencilere yönelik “Tarih ve Kültür Gezileri” devam ediyor.

Aydın Belediyesi Tarih Gezilerine Devam Ediyor
Aydın Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen kültür gezilerine bu kez Güzelhisar İlköğretim Okulu öğrencileri götürüldü.
Geziye Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Aydın Şubesi Başkanı Mustafa Yormaz, dernek üyeleri, efeler ve yaklaşık 60 öğrenci katıldı.

Çayyüzü Şehitliği, Sultanhisar Malgaç Anıtı, Yenipazar’daki Yörük Ali Efe Müzesi ve Çine’deki Milli Mücadele Müzesi’ni ziyaret eden öğrenciler, Adnan Menderes Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi, Atatürk ilkeleri ve İnkilap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Ayten Can Tunalı’nın verdiği bilgileri büyük bir dikkatle dinleyerek bol bol not alıp hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Aydın Belediyesi’nin tarihi yerlere yönelik gezi düzenlemesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirten öğrenciler Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ettiler.

Tarih ve kültür gezilerinin çocukların tarih bilgilerini geliştirmesi ve tarihin önemli yerlerini öğrenmeleri açısından çok önemli olduğunu belirten Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, bu gezilerin her yıl süreceğini ve çocuklara yönelik projelerin devam edeceğini ifade etti.

Kaynak: İHA