Sarıçam'da Kutlu Doğum Coşkusu

Adana'nın merkez Sarıçam ilçesinde Halk Eğitim Müdürlüğü ile Uluğbey Ortaokulu Müdürlüğü tarafından kutlu doğum etkinliği düzenlendi.

Sarıçam'da Kutlu Doğum Coşkusu
Uluğbey Ortaokulu bahçesinde gerçekleşen etkinliğe mahalle sakinleri katıldı.

Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi sakinlerinin Peygamberimize olan sevgilerinin büyüklüğünü bu toplantıya olan katılımında gösterdiğini söyledi.

Zenbilci, “Özellikle bayanların katılımı fazla olması çok önemlidir. Çünkü kadınlara en yüksek değeri veren, onları eş, anne, kardeş olma mertebesine kavuşturan peygamberimiz Hz. Muhammed’dir. O kutlu nebiye peygamberlik gelmeden önce yaşanan cahiliye döneminde kadın bir meta muamelesi görüyordu. İslam dini ile birlikte kadınlar gerçek değeri ve hak ettikleri saygınlığa kavuştu. Bunun için Hz. Ömer’in kız çocuklarının diri diri gömülmesine ilişkin anısını hepiniz biliyorsunuzdur. Eğer o kutlu nebiye peygamberlik gelmeseydi, İslam dini indirilmeseydi. Bugün hala o cahiliye dönemini hala yaşıyor olacaktık ve siz kadınlarımız, annelerimiz hala hak ettiğiniz bu değeri ve saygınlığı yaşamıyor olacaktınız” dedi.

Daha sonra şiirler, kasideler, ilahi ve ezgiler okundu, Peygamberimizin hayatına dair bilgiler sunuldu.
Kaynak: İHA