Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun bitişini izleyecek ve ödül törenine katılacak.

( İstanbul -14.35)

POLİTİKA
- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep’te. Şahin, Şahinbey Belediyesi Mavikent Konutları kura çekme törenine, Gaziantep Halfetililer Derneği açılış törenine katılacak.(Gaziantep- 10.30-16.00)
- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa ve Gaziantep’te çeşitli incelemelerde bulunacak. (Şanlıurfa 11.00-13.00-Gaziantep 15.30-17.00)
- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Malatya’da. Yıldız, Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, Maden Sempozyumu'nun kapanışında konuşacak, Çöpten Elektrik Üretim Tesisinin temel atma töreni ile Enerji Hanım Malatya Toplantısı'na katılacak. (Malatya-09.00-12.00)
- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’de. Yıldırım, Ekonomi Muhabirleri Derneği temsilcileriyle kahvaltıda bir araya gelecek, Kemalpaşa Lojistik Merkezi Temel Atma Töreni'ne ve Erhanlar Gümrüklü Genel Antrepo açılışına katılacak. (İzmir- 09.30-13.00)
- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk Yaşam ve Spor Köyü Tesisleri'nde düzenlenen Roman Çalıştayı'na katılacak. (İstanbul-13.00)
- Demokratik Sol Parti İzmir İl Kongresi yapılacak. (İzmir- 12.00)

EKONOMİ
- Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Muhabirleri Derneği’nin kahvaltısına misafir olacak. (İzmir-09.30)

DÜNYA
- Asala terör örgütü tarafından katledilen Türk diplomatlar New York ünlü Times Meydanı'nda anıldı. Young Turks Derneği tarafından "Ermeni Yalanlarına Son ve Şehit Diplomatları Anma" programı bu yıl 9. kez düzenlendi.

(New York)
- İsveç'te hoparlörden ezan okunması için aktif destek veren Süryani siyasetçi Isak Betsimon, ülkede Hıristiyanlara tanınan hakların Müslümanlara da tanınmasını istedi. (Özel- Stockholm)
- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Mısır temasları izleniyor. (Kahire)
- İslam Alimleri Küresel Vakfı Genel Sekreteri Prof. Saad El Şehrani, Suriye krizi ile bölgede tırmanan mezhepsel gerilimin bir çatışmaya dönüşmesinden endişe edildiğini ifade etti.

(Özel-İstanbul)

GÜNCEL
- Yeni Ümit ve Hira dergilerinin düzenlediği İcma Konferansı bugünkü 2 oturumun ardından sona erecek. (İstanbul)
- Re’sen emekli edilen askerler, Milli Savunma Bakanlığı girişine siyah çelenk bırakacak (Ankara-14.00)

SPOR
- Spor Toto Süper Lig’in 31. Haftası Kasımpaşa – Eskişehirspor, Gaziantepspor – Galatasaray ve Fenerbahçe – Kayserispor karşılaşmalarıyla tamamlanacak. (İstanbul-Gaziantep /16.00-20.00)
- PTT 1. Lig’de oyanacak 9 karşılaşma ile haftanın maçları tamamlanacak.
- FIBA Erkekler Avrupa Challenge Kupası final maçında Pınar Karşıyaka, Rus ekibi Krasnye Krylia ile karşı karşıya gelecek. (İzmir-19.00)
- İspanya'da Madrid Maratonu koşulacak .