Cenaze Yemeğinden Zehirlendiler

Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesine bağlı Karadut köyü Dağoba mezrasında, cenaze yemeğine katılan çok sayıda vatandaş, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgilere göre, Karadut köyünden Mustafa Sarı’nın vefatı üzerine bir araya gelen aile üyeleri ve köy sakinleri birlikte yemek yediler. Yemeğin ardından bazı vatandaşlarda baş ağrısı ve mide bulantısı şikayetleri başladı.

Bunun üzerine zehirlendiklerinden şüphelenilen vatandaşlar çevredeki hastanelere kaldırıldı

Zehirlenen vatandaşlardan 9’u Elbistan Devlet Hastanesinde tedavi altına alınırken, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Merhum Mustafa Sarı’nın torunu Rüstem Sarı, “Babam Halit Sarı Elbistan’da bir işyerinde aldığı etle lahmacun yaptı. Cenazemize katılan misafirlerimize ikram ettik. Belli bir süre geçtikten sonra bazı vatandaşlarda mide bulantısı yaşanmaya başlandı. İlk tedavinin ardından alınan numuneleri sağlık müdürlüğümüze göndereceğiz. Eğer bir ihmal söz konusu ise, sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

Ailesini kendi aracıyla hastaneye getiren Bahri Köse ve kız kardeşi Duygu Türk, yemeğe katılmadıkları için zehirlenmediklerini belirterek, onlarca kişinin yemekten yediklerini söylediler.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor

Kaynak: İHA