Bursa Kent Konseyi’nden Örnek Çalışma

Bursa Kent Konseyi (BKK) Kültür Sanat Çalışma Grubu tarafından düzenlenen sergide, 25 sanatçıya ait filografi, ebru hat tezhib, resim, çini, ahşap, el nakışı kurdela işleme gibi 125 parça eser Bursalılarla buluştu.

Bursa Kent Konseyi’nden Örnek Çalışma
Kutlu Doğum Haftası etkinleri kapsamında BKK Kültür Sanat Çalışma Grubu tarafından Ördekli Kültür Merkezi’nde sergi düzenlendi.

Filografi, ebru hat tezhib, resim, çini, ahşap, el nakışı kurdela işleme dallarında 25 sanatçının toplam 125 eserinin bulunduğu sergiye, Bursa Milletvekilleri Mustafa Öztürk İsmet Su ve Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Bursa Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Lütfi Taşcı, BKK Kültür Sanat Çalışma Grubu Temsilcisi Gülay Ünal, BKK Ressamlar Çalışma Grubu Temsilcisi Ümran Topsakal ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Etkinlikte Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Hacivat ve Karagöz’ün filografi şeklinde yapılmış eseri hediye edildi.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Bursa Kent Konseyi’nin Türkiye’ye örnek faaliyetler gerçekleştiren en büyük ve en güçlü kent konseyi konumunda olduğunu söyledi.

BKK bünyesinde 4 meclis ve 30 ayrı çalışma grubu bulunduğunu anlatan Pala, “Çalışma gruplarımız kendi içinde farklı etkinliler ve değişik etkinlikler düzenliyorlar. Bu gruplardan bir tanesi de Kültür Sanat Çalışma Grubudur. Çalışma grubumuz tarafından açılan sergide filografi, ebru hat tezhib, resim, çini, ahşap, el nakışı kurdela işleme dallarında eserler bulunuyor. 10’nu çalışma grubu üyesi, 15 tanesi ise öğrenci olmak üzere 25 sanatçının toplamda 125 eseri var” dedi.

Bursa Kent Konseyi’ne düşen en önemli görevin gönüllülerin yaptığı faaliyetlere destek olmak ve bu etkinliklerin halka yansımasının sağlanması olduğu hatırlatan Pala, “Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destek ve katkılarıyla Bursa Kent Konseyi önemli yol aldı. 45 ayda 5 bine yakın etkinlik yapabilen önder ve güçlü kent konseyi olduk. Bursa olarak mutluyuz ve gururluyuz. Bu faaliyetler gönüllülerin katılımlarıyla gerçekleşiyor” şeklinde konuştu.

Bursa Milletvekili İsmet Su ise, Ördekli Kültür Merkezi’nin yıllarca harabe halinde bulunduğunu ve Belediye Başkanı Recep Altepe’nin çalışmaları sayesinde dimdik ayakta durduğunu söyledi.

Ördekli Kültür Merkezi’nde birçok faaliyetin yapıldığını söyleyen Su, “Bugün Bursa Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu tarafından çok önemli bir etkinlik düzenleniyor. Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. BKK Kültür Sanat Çalışma Grubu’nun etkinliklerinin diğer kentlerede örnek olmasını istiyorum” dedi.

Sergi de Mutlu Çatalkaya, Gülay Ünal, Vildan Salihçavuş, Emina Filografi, Sevim Kişisel, Beyhan Kavasoğlu, Ahmet Sevik, Ahmet Yaşar, Ümmühan Bükeç, Samime Salihçavuş ve öğrencilerin eserleri yer alıyor.
Kaynak: İHA