Baba Vasiyeti Hatıra Ormanı Oldu

Ankara Orman Bölge Müdürlüğ, Sevgieli İzcilik ve Gençlik Kulübü, Doğal Yaşam Derneği ve Kavaklıdere Lions Kulübü tarafından Kazan'da fidan dikme şenliği düzenlendi.

Soğulcak Köyü Yakup Öztekin Hatıra Ormanı şenliğine AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Ankara Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya, Kazan Kaymakamı Veysel Beyru ile dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.



Sevgieli İzcilik ve Gençlik Kulübü Onursal Başkanı Eda Öztekin, şenliğin açılışında yaptığı konuşmada, babası Yakup Öztekin'in, ölmeden önce kendisinin adını taşıyon bir hatıra ormanı kurulmasını vasiyet ettiğini söyledi.

Öztekin, "Babamın vasiyetiydi ölmeden önce hep "bir ormanım olsun, dikli bir ağacım bulunsun" istiyordu. Biz bunu o yaşarken yapamadık ama öldükten sonra yerine getirmek istedik" dedi.

Sevgieli İzcilik ve Gençlik Kulübü Genel Koordinatörü Gökhan İğdir de Ankara'nın 24 ilçesinden 24 tane sokakta çalışan kimsesiz çocuklar, sosyal hizmet alanından faydalanan gençler, huzurevlerinde kalan yaşlılar ve çeşitli okullardan gelen öğrencilerden oluşan yaklaşık 450 kişiyle 20 hektarlık araziyi 2 bin fidanla ağaçlandıracaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından fidan dikimi gerçekleştirildi.

Muhabir: Nuğman Göktaş

Yayıncı: Şükran Yücel
Kaynak: AA