Akıllı Emniyet Müdürlüğü İnşası Devam Ediyor

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, yapımına devam edilen Eskişehir Emniyet Müdürlüğü binası çalışmalarını yerinde inceleyerek, binanın 11 Mayıs 2014’te teslim edileceğini söyledi.

Çevreyolu Polis evi yanında inşasına devam edilen Eskişehir Emniyet Müdürlüğü binası çalışmaları hakkında bilgiler alan Salih Koca, yapım hakkındaki teknik bilgileri yetkililerden öğrendiklerini belirterek, yeni binanın 37 milyona inşaa edileceğini kaydetti.

Yapılacak Emniyet Müdürlüğü’nün akıllı bina sistemi ile inşa edileceğini ifade eden Koca, “Yeni binada güneşten yararlanılacak. Bu sayede bina elektrik ihtiyacının büyük bir bölümünü kendi karşılayacak. Yeni Emniyet Müdürlüğümüz 40 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. TOKİ tarafından 6 Mayıs 2012 tarihinde yapılan ihaleyi kazanan yetkili firma yeni Emniyet Müdürlüğü binası inşaatına başladı.

Başlanılan günden bugüne kadar inşaatında zemin katları tamamlandı. 1’inci katın yapımı da hızla devam ediyor. Yeni hizmet binası 6 katlı olacak. Yeni Emniyet Müdürlüğümüzde 465 oda, 750 kişilik konferans salonu ve bin kişilik yemekhane olacak. Ayrıca 27 şube bu binada görev yapacak” diye konuştu.

Koca, yeni emniyet müdürlüğünün tamamlanmasının ardından ekiplerin olaylara daha hızlı müdahale edeceğine de dikkat çekerek, “Bu zamana kadar emniyet personelinin çekmiş olduğu sıkıntılar sona erecek. Yapılacak binanın çevreyoluna yakın olması olaylara kısa sürede müdahale etmesini de kolaylaştıracak" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA