“yangın Var”
Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Orhan Doğan, ‘Yangın Var-Bir İtfaiyecinin Anıları’ adlı kitabını okurları için imzaladı.

Yeni kitabının gördüğü ilgiden memnun olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Orhan Doğan, “Bursa Belediye İtfaiyesi’nde 1984 yılında göreve başladım. Yaklaşık 15 gün sonra da ilk yangın tecrübemi kazandım. Bu bana itfaiyecilik mesleğinin ne kadar önemli, meşakkatli ve kutsal bir meslek olduğunu gösterdi. Bugüne dek yaşadıklarımı kitapta topladım” diye konuştu.
Mesleğinin en önemli noktalarını kitabından anlatan Doğan, “Kitabımda, 29 yıldır katıldığım yangın ve diğer afetlerde, ölümün defalarca teğet geçtiği nefes kesen olayları paylaştım. Arzum, yazdıklarımla, bu kutsal mesleği icra eden itfaiyecilerin büyük risklere rağmen mesleklerini cesaretle ifa ettiğini göstermekti” dedi.
