Türk Sineması Kopenhag’a Taşınıyor

Danimarka’nın başkenti Kopenhag 29 Nisan-5 Mayıs tarihlerinde Türk filmlerine ev sahipliği yapacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Danimarkahaber.dk sitesi ile Opinionen gazetesi tarafından organize edilen Kopenhag Türk Filmleri Haftası, ülkenin en ünlü gösteri merkezlerinden Palads Sineması’nda gerçekleştirilecek. Etkinlik kapsamında Türk sinemasının son yıllardaki en başarılı yapımlarından; Selam, Uzun Hikaye, Öz Hakiki Karakol, El Yazısı, Mutlu Aile Defteri ve Çanakkale Yolun Sonu filmlerinin gösterimi yapılacak.
Söz konusu etkinliğin Türk sinemasının Danimarka’daki tanıtımına katkıda bulunması bekleniyor. Etkinlikle ilgili bir açıklama yayınlayan tertip heyeti; "Danimarka’da yaklaşık 60 bin Türkiye kökenli kişi yaşıyor. Diğer taraftan her yıl 300 binden fazla Danimarkalı da tatilini geçirmek için Türkiye’ye geliyor. Bu durum iki ülke arasındaki kültürel etkileşimi zorunlu kılmaktadır. Kopenhag Türk Filmleri Haftası’yla bu etkileşime pozitif katkıda bulunmak istiyoruz." ifadelerine yer verdi.
Türk sinemasının son dönemde gerçekleştirdiği gelişmenin Danimarka’da tam anlamıyla fark edilemediğinin ifade edildiği açıklamada "İnanıyoruz ki bu etkinlik sayesinde Danimarkalıların Türk sinemasına duyduğu ilgi de artacaktır." denildi.
Kopenhag Türk Filmleri Haftası 29 Nisan akşamı gerçekleştirilecek resepsiyonun ardından başlayacak.Etkinlik kapsamında 30 Nisan Salı günü El Yazısı, 1 Mayıs Çarşamba günü Uzun Hikaye, 2 Mayıs Perşembe günü Mutlu Aile Defteri, 3 Mayıs Cuma günü Öz Hakiki Karakol, 4 Mayıs Cumartesi günü Çanakkale Yolun Sonu ve 5 Mayıs Pazar günün Selam filmlerinin gösterimi yapılacak .