Ödemiş’te Tarımsal Destekler Anlatıldı

Ödemiş Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Ovakent beldesinde çiftçilere yönelik 2013 yılı tarımsal desteklemeler konusunda eğitim toplantısı düzenledi.

Ödemiş’te Tarımsal Destekler Anlatıldı
Toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İbrahim Altıntaş, veteriner hekimler Kübra Burgazlıoğlu ve Mahmut Demircili, ziraat mühendisi Aytekin Güneş ve ziraat yüksek mühendisi Melih Mıcık ile çok sayıda çiftçi katıldı.

Veteriner hekim Kübra Burgazlıoğlu, tarımsal üretimde 2013 yılı için 8 Nisan'da açıklanan destekleme tutarlarını çiftçilere aktardı. Özellikle hayvancılığın yoğun olduğu bölgede yem maddeleri üretimi ile hayvansal destek kalemleri üzerinde durdu. Çiftçilerimizin hem mazottan gübreye, mısır silajından İtalyan çimine, anaç sığır ve buzağı desteklemesinden et ve süt desteğine kadar birçok destekleme kaleminden elde edecekleri kazançlarına dikkat çekti. Destekleme tutarlarını anlatırken verileri 2012 verileriyle karşılaştırarak nerelerde artışlar olduğunu vurguladı.

İlçe Müdürü İbrahim Altıntaş da, tarımsal üretimi yaygınlaştırmak, verimi ve kaliteyi yükseltmek, sektörün öncelikli problemlerinin çözümüne katkıda bulunmak, sürdürülebilirliği sağlamak ve tarımsal kayıtların güncel tutulmasını sağlamak amacıyla uygulanan destekleme programlarından tüm bölge çiftçilerimizin yararlanması için ilçe müdürlüğümüzde tüm personelin hizmet verdiğini, çiftçilerimizin de işletmelerini güncelleyip belirlenen ve duyurulan tarihlerde gerekli evraklarıyla takiplerini yapmaları gerektiğini belirtti.

Ödemiş’in sektörel potansiyelinin ne kadar yüksek olduğuna dikkat çekerek 2012 yılı içinde Ödemiş İlçe Müdürlüğü olarak hangi destekleme kalemlerinde ne kadar destekleme ödendiğinden söz etti.
Kaynak: İHA