"Kırşehir Kırşehirlilerle Buluşuyor" Zirvesi Ato Fuar ve Kongre Merkez'nde Gerçekleştirildi

Ankara'da "Kırşehir Kırşehirlilerle Buluşuyor" Zirvesi gerçekleştirildi.

Kırşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Ankara Ticaret Odası Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapılan zirveye, Kırşehir'den ve dışından çok sayıda kişi katıldı.

Birincisi düzenlenen zirvede Kırşehirlilerin birbirleriyle tanışmalarını ve kaynaşmaları amaçlandı. Zirvenin yöneticiliğini Kırşehir milletvekili Abdullah Çalışkan yaptı.

Sinevizyon gösterisiyle başlayan zirvede Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, KIrşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, Kırşehir ile ilgili projeler kapsamında sunum yaptı.

Zirvenin sonunda yapılan yemekli toplantıya TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da katıldı.

Çiçek, 2012 yılında Ankara'da yapılan Kırşehir Tanıtım Günleri organizasyonuna destek veren kurum ve kuruluşlara plaket takdim etti.

Burada bir konuşma yapan Çiçek, zirvenin yapımında emeği geçen, görüş bildiren, sunum yapan herkese teşekkür ettiğini belirterek, Çiçek şöyle konuştu:

" Türkiye artık, dünyanın her tarafında tanınan bilinen bir ülke haline geldi. Bunu turizmde görüyoruz, bunu Türkiye'ye gelen heyetlerde görüyoruz, yeni çıkan makalelerde görüyoruz. Bu yönüyle hepimizin göğsü kabarıyor. Türkiye bilinen, anlaşılan, sözü dinlenen bir ülke haline geldi. Son yıllarda Ankara'da illerimizin kültür faaliyetleri var. Buralarda birbirimizle kaynaşma fırsatı buluyoruz. Bizler bu toplantıları çok önemsiyoruz. İnşallah toplantı Kırşehirliler için hayırlı olmuştur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Kırşehir'e cami ve okul yaptıran hayırseverlere plaket veren Başbakan Yardımcısı Atalay da, " Ben bu hayırseverlere gıpta ile bakıyorum" dedi.

Çok sayıda bürokrat, siyasetçi ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığı toplantıda, Abdullah Gündüz yönetimindeki müzik gurubu Kırşehir türkülerini seslendirdi.

Muhabir: Aykut Aktaş

Yayıncı: Abdullah Yıldız
Kaynak: AA