Kadın Girişimciler Bursa’da Buluştu

60 ilden Bursa’ya gelen 567 kadın girişimci, 1. Ulusal Kadın Girişimcilik Zirvesi'nde buluştu.

Kadın Girişimciler Bursa’da Buluştu
Kadın Girişimciler Fuarı’nın da yer altığı etkinlikte, ülke genelindeki kadın girişimciler üretimlerini sergiledi.Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen zirvenin açılışında konuşan Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, toplumun yüzde 50’sini kadınların oluşturduğuna dikkat çekerek, “Kadınların toplumun her kesiminde yeteri kadar temsil edilmediği sürece başarılı olunması mümkün değildir. Bugüne kadar özellikle ekonomik ve sosyal konularda kadınlarımızın yeteri kadar yer almaması nedeniyle gelişmişlik sürecimizi gecikerek tamamlıyoruz. Gönlümüz arzu ediyor ki kadınlarımızın eğitim seviyesi yüksek olsun, onların yetiştirdiği erkekler de kadınlara ve kadın haklarına sahip çıksın.” dedi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı İlhan Parseker ise Türkiye’nin 75 milyonu aşan nüfusuyla en genç yaş ortalamasına sahip ülkelerin başında geldiğini kaydetti.

En önemli sıkıntının kadınların işgücüne katılım oranı olduğunu vurgulayan Parseker, “Kadınlarımızın işgücüne katılım oranı yüzde 30, gençler arasındaki işsizlik oranı ise yüzde 17 civarında. Türkiye, 2023 yılında dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olmak istiyorsa mutlaka kadınları ve gençleri iş hayatının içine maksimum oranda sokabilmeli.” diye konuştu.

Zirve hakkında bilgi veren TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Emine Örnek, 60 şehirden 567 kadın girişimcinin 145 stantta ürünlerini sergilediğini belirtti.

Bursa Kadın Girişimciler Kurulu’nun çalışmalarını anlatan Örnek, şunları dile getirdi: “Özellikle girişimcilik kültürünün liselerde ve üniversitelerde yaygınlaştırılmasını sağlayarak, gelecekteki kadın girişimcilerin vizyonlarını belirlemelerine katkı yapmıştr. Ülkemizin ve Bursa’nın iş kadınları ulusal ve uluslararası projeler sunmuş, ekonomiye katkıları, yenilikçi ürünlere verdikleri önem ve rol model çalışmalarıyla Türk iş kadınının başarısını temsil etmişlerdir.”

Programa katılan AK Parti Milletvekili Canan Candemir Çelik ve CHP Milletvekili Sena Kaleli de yaptıkları konuşmalarda kadın girişimcilerin önemine dikkat çekti .