Engelliler Denizle Tanıştı

Bursa’nın Mudanya ilçesinde engelliler tekneyle körfez turu attı.

Engelliler Denizle Tanıştı
Yelken Kulübü ve Mudanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde yapılan faaliyete 20 engelli ve refakatçileri katıldı.

Organizasyona ev sahipliği yapan Mudanya Yelken Kulübü'ne teşekkür eden İl Özürlüler Kurulu Koordinatörü M. Sadık Zeybek, "Birimimiz, Valimiz Şehabettin Harput’un başkanlığını yaptığı ve sadece özürlüleri içeren sosyal sorumluluk projelerinin il genelinde koordinasyonunu sağlayan bir birimdir. Yelken Kulübü’nün "Deniz engel tanımaz. Maviliklere yelken açalım” sloganıyla bizi Mudanya‘da ağırlamasından ötürü çok mutluyuz. Gayemiz engelli arkadaşlarımızın her türlü faaliyete katılmalarını sağlamaktır. Valiliğimizce kurulan bu birim Türkiye'de emsali olmayan ilk birimdir. Bu konuda da Türkiye'ye örnek olduğumuzu düşünüyorum" dedi.

Mudanya Yelken Kulübü Başkanı Alper Tuna Tataroğlu da, “Bursa’dan 3 ve Mudanya’dan 1 dernek katıldı.

1980 model meşhur Efsane Kaplan adlı tekneyle engelli arkadaşlarımızı körfez turuna çıkarmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Tataroğlu, kendilerine destek veren Bursa Valiliği, Büyükşehir ve Mudanya belediyeleri ile katılan herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından can yeleklerini giyen engelliler neşe içinde tekneyle denize açılıp körfez turu attı. Tur esnasında kıyıya yakın yerlerden sahildekilere el sallamayı da ihmal etmeyen engelliler keyifli bir gün geçirdi.
Kaynak: İHA