Çanakkale'ye Gezi Düzenlendi

Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksekokulu, Çanakkale Kara Savaşları'nın 98. yıl dönümü dolayısıyla Çanakkale'ye gezi düzenledi.

Üniversiteden yapılan açıklamada, Çorlu Meslek Yüksekokulu akademik ve idari personel ile öğrencilerin katıldığı gezi kapsamında Kilidbahir Kaleleri, Namazgah Tabyaları, Seyid Onbaşı ve Rumeli Mecidiye Şehitliği, Soğanlıdere ve Şahindere Şehitliği, Çanakkale Şehitler Abidesi, Kanlısırt Kırmızısırt Şehitliği, 57. Alay Şehitliği ve Conkbayırı Bölgesi ziyaret edildiği belirtildi.

Gezi kapsamında, Gelibolu ilçesinin Bolayır beldesinde bulunan vatan şairi Namık Kemal'in mezarının ziyaret edildiği kaydedildi.

-Bayreuth'dan NKÜ'ye ziyaret-

Tekirdağ'ın "kardeş şehri" olan Almanya'nın Bayreuth kentinden gelen 25 kişilik grup, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek'i makamında ziyaret etti.

Şimşek, ziyarette yaptığı konuşmada, 2006 yılında kurulmasına rağmen üniversitenin oldukça hızlı gelişme gösterdiğini söyledi

Tekirdağ'ın tarım, sanayi ve liman kenti olarak bilindiğini belirten Şimşek, "İnşallah üniversitemiz ile birlikte ilimiz, 'Üniversite Şehri' olarak anılacak" dedi.

Şimşek, yabancı öğrenci sayısının önümüzdeki yıllarda arttırılacağını kaydetti.

-NKÜ'de "Ekoloji 2013" sempozyumu düzenlenecek-

Namık Kemal Üniversitesi'nde "Ekoloji 2013" sempozyumu düzenlenecek.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, her yıl düzenlenen ve bu yıl dördüncüsü yapılacak "Ekoloji 2013" sempozyum, NKÜ Ziraat Fakültesi tarafından 2 Mayıs'ta Rektörlük Konferans Salon'da düzenlenecek.

Sempozyumda, iki gün boyunca, "Tarımsal Ekoloji", "Çevre Ekolojisi", "Genel Ekoloji" ile "Peyzaş-Orman Ekolojisi" konularında konferanslar gerçekleştirilecek.

Muhabir: Yavuz Karaduman / Cihan Demirci

Yayıncı: Nurhan Çorlu
Kaynak: AA