Bozdağ: Kamer Genç’in Kızaracak Yüzü Yok Ama Onu Dinleyenlerin Yüzü Kızarıyor

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin için sarf ettiği sözlerini, "Onun belki kızaracak yüzü olmayabilir ama onu dinleyenlerin yüzünü kızartacak derecede insanları maalesef rahatsız ediyor.” dedi.



Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, il danışma meclisi toplantısı katılmak ve bir dizi açılış yapmak için geldiği Amasya’da basın mensuplarını sorularını cevapladı.
CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in Meclis’te yaptığı konuşmada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e yönelik sarf ettiği, “Atatürk bu cumhuriyeti kurmasaydı siz hangi tarikat mensubu kitlenin, bilmem kaçıncı hanımı durumuna düşerdiniz.” ifadelerini değerlendiren Bozdağ, "Ne söyleyeceğimi işin doğrusu bilemiyorum. Kamer Genç, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde en uzun görev yapan milletvekillerinden bir tanesi. Aynı zamanda darbecilerin doğrudan seçtiği bir danışma meclisi üyesidir, öyle de bir geçmişi var.” dedi.

Bozdağ şunları kaydetti: “Fakat ahlaki açıdan, üslubu bakımından onu nitelendirebilecek olumlu bir cümle, olumlu bir kelime bulma imkânım yok. Onun üslubu ile ona hitap edecek bir seviyeye de sahip değilim. Allah öyle bir seviyeye de bizi düşürmesin. Eğer bir gün düşürürse bilin ki biz çok büyük yanlışlar yapıyoruz. Türkiye adına, Türk parlamentosu adına, milletimiz adına, milletimizin iradesini temsil edenler adına Kamer Geç nedeni ile ben üzüntü içerisindeyim. Çünkü her sözü yüzümüzü kızartacak derecede. Onun belki kızaracak yüzü olmayabilir ama onu dinleyenlerin yüzünü kızartacak derecede insanları maalesef rahatsız ediyor, ama Kamer Genç konuşuyor. Söyleyecek bir şeyimiz yok artık. Milletimize havale ediyoruz. Vatandaşlarımız onu değerlendirecektir. Cumhuriyet Halk Partisi onu değerlendirecektir. Çünkü biz kötü sözde, kem sözde, gayri ahlaki üslupta usulde, küfürde yarış yapamayız. Rekabet yapamayız. Bizim rekabetimiz iyilikte, güzellikte, güzel ahlakta daha iyi olanı yapmakla olur böyle şeylerde olmaz. Kamer Genç’e söyleyecek sözümüz yok. Ben sadece milletimizin ortaya koyduğu güzelliklerden daha fazla nasiplenmesini, milletimizin sahip olduğu güzel özellikleri daha fazla taşımasını dilerim.”