Bedir Üniversitesi'nin Yeni Kampüs İnşaatı Başladı

Arnavutluk'ta Sema Eğitim Vakfı'na bağlı olarak iki yıl önce hizmet vermeye başlayan Bedir Üniversitesi'nin yeni kampüsü için temel atma töreni düzenlendi.

Bedir Üniversitesi'nin Yeni Kampüs İnşaatı Başladı
Törene Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa, Diyanet İşleri Başkanı Selim Muça, üst düzey yetkililer ve öğrenciler ile halktan yoğun katılım oldı.
Başbakan Sali Berişa, törende yaptığı konuşmada, "Bütün kalbimle ulaşmış olduğunuz başarılarınızdan dolayı sizi kutluyor ve hükümetim adına böyle bir ilim yuvasını açtığınız için teşekkür ediyorum." dedi.

Bedir Üniversitesi'in 18 akademik program uyguladığını ve 12 farklı ülkeden öğrencileriyle kısa sürede ülkede ve dünyada tanındığını ifade eden Berişa, şu ifadeleri kullandı: "Siz sevgili öğrenciler bu üniversiteden almış olduğunuz hem dini ilimle hem de fenni ilimlerle başarıya ulaşacaksınız. Çünkü dini dersler insanı ahlaken yetiştirir. Almış olduğunuz bu dini dersler ilerde bulunacağınız her alanda size kuvvet verecek ve yardımcı olacaktır. Dini ilimleri ve fenni ilimleri bir arada öğrenenlerle geleceğe ait rüyalar gerçekleşecektir."
Başbakan Berişa, bu üniversite konseptini hayata geçiren Rektör Ferdinand Gjana'ya, Sema Eğitim Vakfı'na ve Arnavutluk Diyanet İşleri Başkanlığı'na teşekkür etti. Berişa, "Bugün Müslümanlar için böyle bir üniversitenin temelinin atılması önemlidir." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Selim Muça ise "Bedir Üniversitesi iki yıl gibi kısa bir zamanda vermiş olduğu eğitimle, akademik kadrosuyla ve öğrenci profili ile Arnavutluk'taki akademik seviyenin üzerine çıkmıştır." ifadelerini kullandı .