Aralarında Chp Mersin Milletvekilleri Atıcı ve Seçer'in De Aralarında Bulunduğu Nkp Üyeleri, Akkuyu Nükleer Santrali'ni Protesto Etti

CHP İçel Milletvekilleri Aytuğ Atıcı ve Vahap Seçer'in de aralarında bulunduğu Nükleer Karşıtı Platform üyeleri, İçel'e yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Santrali'ni protesto etti.

Ulu Cami önünde toplanan NKP üyeleri ve milletvekilleri, ellerindeki bayraklarla Çamlıbel Mahallesi'nde bulunan Akkuyu NGS İçel Toplum Bilgilendirme Merkezi'ne kadar yürüdü.

Elektrik Mühendisleri Odası İçel Şubesi Başkanı Seyfettin Atar, burada grup adına yaptığı açıklamada, Çernobil kazasının tarihin en büyük nükleer santral kazalarından biri olduğunu hatırlatarak kazadan sonra sızan radyasyonun tüm dünyada milyonlarca insanı etkilediğini kaydetti.

Kazadan sonra binlerce insanın kanserden öldüğünü ifade eden Atar, "Bunların bugün yine yaşanmamasını istiyoruz. Nükleer santral için istediğiniz kadar önlem alın, yine kazalar yaşanabiliyor. Ülkemizin bu tehlikelerle karşı karşıya gelmesini istemiyoruz. Çocuklarımıza güzel bir dünya bırakmak için nükleer santrallere 'hayır' diyoruz" dedi.

Milletvekili Atıcı ise Türkiye'nin nükleer santrallere mahkum olmadığını söyledi.

Türkiye'nin alternatif enerji ihtiyacını karşılayabilecek yenilenebilir enerji kaynaklarına sahip olduğunu anlatan Atıcı, "Gelecek nesillere dengesini yitirmemiş bir dünya bırakmak, boynumuzun borcudur. CHP olarak çevre ve doğaya karşı kendimizi sorumlu hissediyoruz. Doğanın bozulmasını istemiyoruz" diye konuştu.

Milletvekili Seçer ise dünyanın nükleer santrallerden vazgeçtiğini ama Türkiye'nin hala nükleerden vazgeçmediğini savundu.

Grup, konuşmaların ardından olaysız dağıldı.

Muhabir: Mesut İnce / Zuhal Uzundere Kocalar

Yayıncı: Tevfik Işık
Kaynak: AA