Vali Civelek Açıklaması

Yalova Valisi Esengül Civelek, "Okullaşma oranlarımız, derslik başına düşen öğrenci sayımız, öğretmen başına düşen öğrenci sayımız Türkiye ortalamasına bakıldığında çok iyi konumdadır" dedi.

Civelek, "Eğitimin Dünü Bugünü ve Geleceği Çalıştayı"nda yaptığı konuşmada, Yalova'nın eğitimde başarılı bir il olduğunu söyledi.

Yalova'nın gerek ve sosyo-ekonomik gerekse sosyo-kültürel bakımdan çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu dile getiren Civelek, kentin sosyo-ekonomik gelişmişlikte iller arasında 13'üncü sırada bulunduğunu kaydetti.

Civelek, şöyle konuştu:

"İlimizin eğitim seviyesi yüksektir. Okullaşma oranlarımız, derslik başına düşen öğrenci sayımız, öğretmen başına düşen öğrenci sayımız Türkiye ortalamasına bakıldığında çok iyi konumdadır. Son birkaç yıl içerisinde iller arası başarı sıralamasında bir düşüş yaşamış olabilir ancak inanıyorum ki en kısa sürede eğitimde haklı gururumuzu tekrar yaşayacağız. Memnuniyetle ifade etmek isterim ki Milli Eğitim Bakanlığımızca çağın ihtiyaçlarına, eğitimin kalite niteliğini arttırmaya yönelik çok önemli çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Diğer yandan Bakanlığımızca eğitim yatırımlarına tahsis edilen kaynaklar, yıllar itibarıyla artış göstermektedir. Tüm bu olumlu gelişmeleri de yerel düzeyde görebiliyoruz."

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun da çalıştayın önemini vurgulayarak, "Türkiye ortalamasına baktığımızda iyi konumdayız. Öyleyse bunun karşılığını almak durumundayız. İlimize baktığımızda eğitim tesisleşmesi anlamında neredeyse hiçbir sıkıntısı yok. Bu anlamda Türkiye ortalamasında da en iyi durumda olan illerden biri Yalova. İlin en az 50 yılının planlanacağı bu toplantı ilin eğitimine ciddi bir katkı sağlayacak" ifadesini kullandı.

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ise ilde 100 dönümlük bir arazinin eğitim kampüsü olarak planlandığını dile getirdi. Yalova Üniversitesi'nin hızı bir şekilde istenilen noktaya geleceğine inandıklarını ifade eden Koçal, hayallerini büyüttüklerini kaydetti.

Yalova'nın nüfusu ve konumunun, bir eğitim kenti olmasına çok müsait olduğunu belirten Koçal, ikinci aşamada, muhakkak birkaç tane daha üniversitenin konuşlanması gerektiğini ifade etti.

Koçal, sadece devlet değil, özel ve vakıf üniversitelerinin de Yalova'ya gelmesi için teşviklerin gündeme taşınmasının önemli olduğunu sözlerine ekledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, bir yıllık çalışma sonrasında çalıştayı hazırladıklarını bildirdi.

İki gün sürecek çalıştaya, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu da katıldı.

Muhabir: Erhan Erdoğan - İsmail Ersan / Fikriye Susam Uyar

Yayıncı: Sedat Gök
Kaynak: AA