Uşak’ta Aşı Kampanyası

Uşak Halk Sağlığı Müdürlüğü, 22-27 Nisan arasında kutlanan “Dünya Aşı Haftası” nedeniyle farkındalık çalışması yaptı.

Uşak Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kemalöz Aile Sağlığı Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte bebeklere, çocuklara ve hamile kadınlara aşı yapıldı.
Şehirdeki aile sağlığı merkezleri ve diğer sağlık kurumlarına giden hasta ve yakınlarına aşıyla ilgili bilgi verildi.

Vatandaşın da konuyla ilgili bilgi sahibi olması için il merkezi ve ilçelerin işlek caddelerine aşıyla ilgili afişler asıldı ve broşürler dağıtıldı. Aşının sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Uşak Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hasan Kaya, “Mikropların hastalık yapma karakterlerinden arındırılarak geliştirilen biyolojik maddelere aşı denir. Aşı, insanları hastalıklardan koruyabilmek için sağlam ve risk altındaki kişilere uygulanır. Aşılama her çocuk için yaşamsaldır ve her çocuğun sağlıklı ve hastalıksız yaşama hakkı vardır.” dedi.

Genişletilmiş Bağışıklama Programı hakkında da bilgi veren Dr. Hasan Kaya, “Bu programın temel amacı, doğan her bebeğin aşı takvimine uygun olarak boğmaca, difteri, tetanoz, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, tüberküloz, poliomiyelit, hepatit-B, hepatit A, suçiçeği, hemofilus influenza tip B ve zatürre gibi hastalıklardan kaynaklanan bebek ve çocuk ölümlerinin ve sakatlıklarının engellenmesidir.” diye konuştu.

Aşıların, Sağlık Bakanlığı kurum ve kuruluşlarında ücretsiz olarak uygulandığını ifade eden Dr. Hasan Kaya, “1. Dünya Aşı Haftası etkinlikleri ile aşılama konusunda sağlık personelinin duyarlılığının ve toplumun farkındalığının artırılması hedefleniyor. Bu programlar ve etkinlikler sayesinde toplumda aşıya olan dikkatin daha da yoğunlaşmasını sağlayacağız.” dedi