Tüketici Müdürün Zaferi

Adana'da Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Mahmet Tanrıöver, tüketici kredisi çektiği bankanın masraf ve tahsilat adı altında kendisinden alınan 961 TL'ye mahkeme kararıyla geri verilmesini sağladı.

Tanrıöver, bir bankadan geçtiğimiz yıl tüketici kredisi çektiğini, ancak kredi çektiği sırada bankanın masraf ve komisyon tahsilatı adı altında 931 TL para aldığını bunun haksız yere aldığını kaydetti.

Tanrıöver, hakkını aramak ve bu paranın şahsına geri verilmesi için önce Çukurova Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı'na başvurduğunu belirterek, "Başvuru üzerine hakem heyeti bankanın yapılan sözleşmenin ekinde genel işlem şartların kabul edildiği ibaresi konulduğu için paranın alındığı ancak bunun yasal olmadığı belirtilerek paranın tarafıma tahsil edilmesine karar verildi" dedi.

Hakem heyetinin kararının ardından bankanın kararın iptali için 2. Tüketici Mahkemesi'ne başvurduğuna dikkat çeken Tanrıöver, şunları kaydetti:
"Mahkemede bankanın başvurusunu paranın tüketiciden haksız yere aldığını, sözleşmede açıkca para kesileceği belirtilmediğinden başvurunun iptaline karar verdi. Artık banka benden kestiği parayı geri bana vermek zorunda. Hem hakem heyeti hem de mahkeme benim lehime karar verdi."
Tanrıöver, bu kararın bütün tüketicilere örnek olacağını, bankalardan kredi çeken tüketicilerin önce bağlı bulundukları kaymakamlıkların tüketici hakem heyetine ardından mahkemeye gitmesi gerektiğini söyleyerek, "Bankaların tüketiciyi soymalarının önüne geçilmeli. Bu karar da bunun için en büyük ve en güzel örnek. Vatandaş boşu boşuna para ödemesin" diye konuştu.

Kaynak: İHA