Torbalı'da Yaşayan Ağrılılar Pıknıkte Buluştu

Torbalı'da yaşayan Ağrılılar, 'Ağrı'nın kurtuluşu' temasıyla düzenlediği 'Bahara merhaba pikniği' gerçekleştirildi.

Torbalı'da Yaşayan Ağrılılar Pıknıkte Buluştu
Torbalı'da yaşayan Ağrılılar'dan Suat Aykol, Ramazan Alçi, Yasin Kimsesiz, Ömer Polat ve bir grup gönüllünün organize ettiği pikniğe, bölgede yaşayan, kent dışından gelen hemşehrileri büyük ilgi gösterdi. Yöresel menüsü oldukça zengin bir sabah kahvaltısıyla keyifli pazara başlayan Ağrılılar, kete, dorak (yöresel lor) ve egirdeki de (yöresel pişi) içeren, memlekete özgü lezzetlerle buluşturuldu.

Günün ilerleyen saatlerinde başlayan müzik ziyafeti eşliğinde halaylar çekilirken, Ağrı kültüründen örnekler verildi.

Ağrılılar, sevilen sanatçılar Orhan Artan, Mehmet Eroğlu, Sebo Can, Nihat Agıri ve Azat'ın türküleriyle coştu. Uzun zamandır birbirini görmeyen Ağrılı eski dostlar da hasret giderme olanağı buldu. Ayrıca, İzmir'de Doğubayazıt'ın yöresel yemeği Abdigörü marka yapmaya kararlı olan Nazar Boncuğu Restaurant da stand açarak, Abdigör Köfte ve Abdigör Izgarayı Ağrılılar'ın beğenisine sundu.

PİKNİĞE KİMLER KATILDI
Pikniğe Doğu ve Güneydoğu Siyasal Araştırmalar Merkezi Kurucu Direktörü Metin Yardımcı, Ege Ağrı Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Hasan Karabağ, Ege Nakliyeciler Derneği Başkanı Menduh Sevinç, Bayındır Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Akdeniz, Narlıdere Ağrılılar Derneği Başkanı Hasan Göztepe, Ege Bölgesi Diyadin İlçesi ve Köyleri Derneği Başkanı Ferit Çevik, Menemen Asarlık Ağrılılar Derneği Başkanı Vahyettin Kaya, Ege Bölgesi Doğubayazıtlılar Derneği Başkanı Hanifi Dumlu, Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Teşkilat Başkanı Kemal Bakır, İzmir Milletvekili Rifat Sait’in danışmanı Ağrılı Murat Polat, İzmir Patnoslular Derneği eski başkanı Abdurrahman Köylü, Tire Ağrılılar Temsilcisi Sebgetullah Kaya da katıldı.

Düzenleme Komitesi adına konuşan Torbalı Ağrılılar Derneği eski başkanı Suat Aykol, organizasyonlarına iştirak eden tüm katılımcılar teşekkür ederek, “Amacımız Ağrı ve memleket kültürümüzü, yılda bir kez bile olsa doya doya yaşamak ve hemşehrilerimize yaşatmaktı. 15 Nisan Ağrı’nın düşman işgalinden kurtuluşu temasıyla düzenlediğimiz pikniğimizde, kültürümüzden, yemeklerimizden, halaylarımızdan ve türkülerimizden örnekler vererek adeta burada Ağrı’yı yaşattık. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler” dedi
Kaynak: İHA