Televizyonun En İyileri Açıklanıyor

En iyi televizyon programları, yarın akşam (27 Nisan Cumartesi) belli oluyor.

4. Antalya Televizyon Ödülleri’nde bu yıl 34 farklı kategoride 169 aday yarışıyor. Televizyon yapımcılarının, dizi film yıldızlarının, programcıların en iyisinin seçileceği Antalya Televizyon Ödülleri’nin dördüncüsü başlıyor. 145 televizyon programı, 24 dramatik televizyon yapımı ve 20 belgeselin başvurduğu Antalya Televizyon Ödülleri’nde bu yıl 34 farklı kategoride 169 aday yarışıyor.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, AKSAV Başkan Vekili Dr. Arif Bulut ve Jüri Başkanı Faruk Bayhan ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Televizyon Ödülleri Ana Jürisini açıklayarak, ödül törenine ilişkin bilgi verdi. Akaydın, Ödül Yürütme Kurulu’nun, jüriyi belirlerken, TV endüstrisindeki farklı kulvarlardan saygın isimleri bir araya getirmeyi hedeflediğini vurguladı. Yarışmaya katılan kişi ya da eserlerle ilgili objektif sonuçların alınması amacıyla, çok boyutlu bir jüriyle yola çıktıklarını söyleyen Akaydın, “Sektörde aktif olan kanal yöneticisi, yapımcı, yönetmen, senarist ve oyuncu başta olmak üzere, alanlarında uzman gazeteci ve akademisyenlerimiz jüride yer almıştır.” dedi.

34 dalda ödül dağıtacak Televizyon Ödülleri Jürisi şu isimlerden oluşuyor: Osman Sınav (yapımcı/yönetmen), Abdullah Oğuz (yapımcı/yönetmen), İlker Barış (Sen-Der Başkanı/senarist), Yüksel Aytuğ (Sabah Gazetesi yazarı), Ali Eyüboğlu (Milliyet Gazetesi yazarı), Nebil Özgentürk (belgesel yönetmeni), Belçim Bilgin (oyuncu), Defne Samyeli (sunucu), Emel Müftüoğlu (müzisyen), Çiğdem Anad (TV programcıs), Doç. Dr. Nurdan Akıner (AÜ İletişim Fak. Radyo Televizyon Sinema Bölüm Bşk.), Adem Akyürek (ABB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı) ve Cengiz Haydar Barut (AKSAV Yönetim Kurulu üyesi).
Antalya Televizyon Ödülleri kapsamında yer alan 'Onur Ödülleri', bu yıl Halit Kıvanç, Seyfi Dursunoğlu ve Can Akbel’e verilecek. Yarışmaya katılan ve ön jüri değerlendirmesi sonunda belirlenen adaylar, 27 Nisan Cumartesi akşamı Mardan Palace’da düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. Sunuculuğunu Engin Hepileri ve Mine Tugay’ın yapacağı ödül töreni saat 21.00’den itibaren TV8 ekranlarında canlı yayınlanacak.
ADAY LİSTESİ
4. Antalya Televizyon Ödülleri için Antalya’ya gelecek aday listesi ve kategoriler şöyle: “Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi-Star TV”, “Muhteşem Yüzyıl-Star TV”, “Öyle Bir Geçer Zaman Ki-Kanal D” en iyi dram dizisi kategorisinde yarışıyor. “Benim İçin Üzülme-ATV”, “Karadayı-ATV”, “Kayıp Şehir-Kanal D”, “Merhamet-Kanal D” ve“Suskunlar-Show TV” dizilerinin en iyi yeni sezon dram dizisi kategorisinde yarışacak. İlker Aksum (20 Dakika-Star TV), Erdal Beşikçioğlu (Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi - Star TV), Erkan Petekkaya (Dila Hanım-Star TV), Kenan İmirzalıoğlu (Karadayı-ATV), Halit Ergenç (Muhteşem Yüzyıl-Star TV) dram dizisi en iyi erkek oyuncu ve Nergis Öztürk (Böyle Bitmesin-TRT 1), Gökçe Bahadır (Kayıp Şehir-Kanal D), Özgü Namal (Merhamet-Kanal D), Meryem Uzerli (Muhteşem Yüzyıl-Star TV), Ayça Bingöl (Öyle Bir Geçer Zaman Ki-Kanal D) dram dizisi en iyi kadın oyuncu kategorilerinde yarışıyor. En İyi Komedi Dizisi kategorisinde “1 Erkek 1 Kadın-Star TV”, “Avrupa Avrupa-TRT 1”, “Seksenler-TRT 1” ve “Yalan Dünya-Kanal D” adlı diziler yarışıyor. “6 Mantı-TRT 1”, “Ali Ayşe’yi Seviyor-Fox TV”, “Harem-Fox TV”, “İşler Güçler-Star TV”, “Zengin Kız Fakir Oğlan-TRT 1” dizileri de en iyi yeni sezon komedi dizisi kategorisinde birbirleri ile yarışıyor. Komedi dizisi en iyi erkek oyuncu kategorisinde Emre Karayel (1 Erkek 1 Kadın -Star TV), Hakan Yılmaz (Ali Ayşe’yi Seviyor-Fox TV), Ahmet Kural (İşler Güçler-Star TV), Murat Cemcir (İşler Güçler-Star TV) ve Ufuk Özkan (Zengin Kız Fakir Oğlan-TRT 1), dizilerindeki performansları ile yarışırken; Demet Evgar (1 Erkek 1 Kadın-STAR TV), Ebru Cündübeyoğlu (Avrupa Avrupa-TRT 1), Zuhal Topal (Avrupa Avrupa-TRT 1), Özlem Türkad (Seksenler-TRT 1), Yasemin Çonka (Seksenler-TRT 1) Komedi Dizisi En İyi Kadın Oyuncu kategorisinde yarışacaklar.