Sincan’da Kentsel Dönüşüm Toplantısı

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, “Riskli binalarda yaşayan vatandaş ile Hükümetimiz el ele vererek sağlıklı yaşam alanları oluşturuyor” dedi.

Sincan’da Kentsel Dönüşüm Toplantısı
Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Osmanlı Mahallesi sakinleri ile bir araya gelerek Kentsel Yenileme Projesi’ndeki son durumu anlattı. Osmanlı Mahallesi’ndeki Saraykent Sitesi’nde yapılan toplantıya yoğun ilgi gösteren mahalle sakinleri, akıllarına takılan soruları Başkan Tuna’ya sorma imkanı yakaladı. Vatandaşların sorularını cevaplandıran Başkan Tuna, Kentsel Yenileme Projesi’nin sağlıklı yaşamlar için çok önemli olduğunu söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte yürütülen çalışmaların hızla devam ettiğini ifade eden Tuna, “Riskli binalarda yaşayan vatandaş ile Hükümetimiz el ele vererek sağlıklı yaşam alanları oluşturuyor. Vatandaşımızın Bakanlığın belirlendiği lisanslı firmalara başvurarak binasının zemin etüdünü yaptırması gerekiyor. Bina sağlam değilse Bakanlık vatandaşa kira ya da aldığı faizin konutta yüzde 4’ünü, işyerinde ise yüzde 3’ünü karşılayarak destek oluyor. Bunun yanı sıra noter harcı, belediyelerce alınan harçlar, tapu harcı gibi kanunda belirtilen vergilerden muaf tutuluyor” şeklinde konuştu.

Sincan’daki Kentsel Yenileme çalışmalarına Doğankent Yapı Kooperatifi’nin yıkımı ile başlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Saraycık ve Ulubatlı Hasan Mahallerinde de çalışmalarına devam ediyor

Kaynak: İHA