Radyo ve Televizyon Üst Kurulu

Bölgesel karasal sayısal televizyon yayın lisansı sıralama ihalesi, 29-30 Nisan ve 2-3 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, bölgesel karasal sayısal televizyon yayın lisansı sıralama ihalesinin 29-30 Nisan ve 2-3 Mayıs'ta Ankara Bilkent Otel'de yapılacağı bildirildi.

Bölgelere göre 7 sıralama ihalesinin düzenleneceği belirtilen açıklamada, 29 Nisan'da saat 10.30'daki ilk ihalede Marmara Bölgesinde 4 "standart çözünürlüklü yayın tekniğiyle genel türde bölgesel televizyon yayın lisansı" için yeterlilik belgesi verilen kuruluşların tekliflerinin alınacağı ifade edildi.

30 Nisan'da saat 10.30'da Karadeniz bölgesinde ve 2 Mayıs'ta saat 10.30'da Ege bölgesinde dörder standart çözünürlüklü yayın tekniğiyle genel türde bölgesel televizyon yayın lisansı için yeterlilik belgesi verilen kuruluşların tekliflerinin alınacağı, 3 Mayıs'ta saat 10.00'da İç Anadolu, saat 14.00'te Doğu Anadolu, saat 15.30'da da Güneydoğu Anadolu ve saat 17.00'de Akdeniz bölgelerinde dörder standart çözünürlüklü yayın tekniğiyle genel türde bölgesel televizyon yayın lisansı için yeterlilik belgesi verilen kuruluşların tekliflerinin alınacağı vurgulandı.

İhaleye yalnızca RTÜK'ten yeterlilik belgesi alan yayın kuruluşlarının katılabileceğine dikkati çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Üst Kurul tarafından, Marmara bölgesi için 13, Karadeniz ve Ege bölgeleri için 7'şer, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri için 2'şer Akdeniz bölgesi için 4 kuruluşa yeterlilik belgesi verilmiştir. Söz konusu kuruluşların listesi www.rtuk.org.tr adresindeki RTÜK web sitesinin, karasal sayısal televizyon yayın lisansı başvurusu-sıralama ihalesi işlemleri başlıklı bölümünde yayımlanmaktadır. RTÜK Karasal Yayın ve Sıralama İhalesi Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliği'nin 20. maddesi gereğince sıralama ihalesi açık teklif usulüyle yapılacak ve ihale sonunda kuruluşlar en yüksek artırımı teklif eden kuruluş birinci sırada olacak şekilde, tekliflerin yüksekliğine göre en düşük teklifi veren kuruluşa kadar sıralanacaktır."

Muhabir: Şenay Ünal

Yayıncı: Ebubekir Gülüm
Kaynak: AA