Kaymakam Çalık: “Suç İşleyenler Hak Ettiği Cezayı Alacak”

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sırasında hoş olmayan yasa dışı eylem ve söylemlerle ilgili yazılı bir açıklama yaparak; “Suç işleyenler hak ettiği cezayı alacak” dedi.

Bayram kutlama programında çelenk sunma törenine şahsının katılmamasıyla ilgili Muğla eski Milletvekili Sami Gökmen’in yaptığı açıklamaya cevap veren Kaymakam Ekrem Çalık, “Sayın eski milletvekilini biz 14.00-17.00 arasında düzenlenen ve coşkuyla kutlanan bayram şenliğine bekliyorduk” dedi.

Kaymakam Ekrem Çalık, yazılı mesajında şunları söyledi: “23 Nisan 2013 günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sırasında hoş olmayan, yasadışı bazı eylem ve söylemler olmuş ve şahsımı hedef alan ifadelerde bulunulmuştur. Çelenk sunma şekli ve kuralları yönetmelikle belirlenmiştir. Buna rağmen özellikle resmi bayram ve kutlamalar da izin almaksızın yapılan eylem ve söylemler hukuka aykırıdır. Bu usulsüz çelenk koyma töreninde eski bir milletvekilimiz bana yönelik eleştiri yaparak kınamada bulunmuştur. Bayram kutlama programı ilgili yasa ve yönetmeliklere uygun hazırlanmıştır. Bu mevzuatta çelengin ilçe milli eğitim müdürlüğünce konulacağı belirtilmiştir." Davetiyede bu hususun açıkça belirtildiğini anlatan Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlçe Milli Eğitim Müdürünün çelenk koyacağı törende üst amiri olan kaymakamın hazır bulunması usule uygun değildir. Mülki amir kendisi çelenk koyacaksa hazır bulunur. Açıklama yaparak çelenk töreninde bulunmayışımı izin alınmaksızın yapılan eylemde kınayan sayın eski milletvekilini biz 14.00-17.00 arası düzenlenen ve coşkuyla kutlanan bayram şenliğine bekliyorduk. Katılarak şeref verseydi eminim kendisi çok mutlu olacaktı. Değişen yönetmelik hükümleri beğenilmiyorsa bunun muhatabı biz değil siyasetçilerdir.”
Çalık, Türkiye’de ve ilçede bazı grupların ya yanlış bilgiyle ya da eksik bilgiyle, sloganlar ve önyargılarla hareket ederek haksız yere bir kısım devlet organlarına karşı ithamlarda bulunduğunu müşahade ettiklerini söyledi.

“Türkiye Cumhuriyeti hiç kimsenin tekelinde değildir" diyen Kaymakam Çalık, "Türkiye Cumhuriyeti; T.C kelimeleri ile değil, gururumuz ve varlığımızı borçlu olduğumuz o kutsal mefhum bizim uğruna son damlasına kadar kanımızı vereceğimiz bir değerdir. Bu değeri birilerinin sahiplenmesi ve kendileri gibi düşünmeyen insanları da bu değerlere karşıymış gibi göstermesi haksızlıktır ve yanlıştır. Bunun kesinlikle böyle bilinmesi lazım“ diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti kelimesinin kısaltılmış harfleri olan T.C. harflerinin elbette ve elbette herhalde ve her şartta bütün kurumlarla birlikte anılacağını anlatan Çalık, sözlerini şöyle tamamladı: "Doğrusu da odur. Zaten Türkiye Cumhuriyeti varsa kurumlar vardır. Türkiye Cumhuriyeti varsa kişiler vardır, bunun dışında başka bir şeyler düşünmek ne kimsenin hakkıdır ne de kimsenin haddidir.” Törenler sırasında hakaret içeren ifadeler kullanıldığının tespit edildiğini belirten Çalık, "Kem söz sahibine aittir. Bu konuda soruşturma açılmış olup suç işleyenler hakkında gereken idari ve yasal işlemler sonuna kadar takip edilecek ve suç işleyenler hak ettiği cezayı alacaktır” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA