"Hayalindeki Araba" İle Japonya'ya Gidecek

Otomotiv üreticisi Toyota'nın düzenlediği "Hayalimdeki araba" resim yarışmasında 10-12 yaş kategorisinde Melih Şahin Türkiye birincisi oldu.

Türkiye'den bin 898 çocuğun katıldığı hayallerindeki arabayı resmeden çocuklar arasından ilk üç dereceye girenlere ödülleri bulundukları illerdeki Toyota Plazalarda düzenlenen törenle verildi.

Kayseri'den 10-12 yaş kategorisinde "Hayatın Dostu Müzikli Arabam" temalı resmiyle birinciliği kazanan Özel Yılmaz Akansu İlköğretim Okulu öğrencisi Melih Şahin için Toyota Aksoy Plaza'da tören düzenlendi.

Toyota Aksoy Plaza'da gerçekleştirilen ödül törenine Kayseri Toyota Plaza Aksoy Sahibi İbrahim Aksoy, Toyota Plaza Aksoy Genel Müdürü Faruk Aksoy ve davetliler katıldı.

Törende konuşma yapan İbrahim Aksoy, "Melih'e Kayserimize yaşattığı gururdan dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah Melih'i Japonya'ya gönderip orada da başarılı olmasını diliyorum" dedi.

Dünya'nın 5 kıtasından binlerce çocuğun birlikte katıldığı yarışmada birincilik ödülü alan 11 yaşındaki Melih Şahin ise şunları kaydetti:

"Hayatın dostu müzikli arabam temalı resmimle çevreye ve insanlığa yararı olacak eğlenceli bir araç yapmayı düşündüm. Birinci olduğum için çok sevindim. Çok özenerek bu resmi yapmıştım. Aileme ve öğretmenime çok teşekkür ediyorum."

Japonya'daki dünya yarışmasına katılmaya hak kazanan Melih Şahin'e tablet bilgisayar hediye edildi.

Muhabir: Esra Gül Aktürk

Yayıncı: İsmail İçer
Kaynak: AA