El Emeği Takılar Görücüye Çıktı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde iş kurmak isteyen kadınlara yönelik, çeşitli kurumların iş birliğiyle girişimcilik kursu başlatmasının ardından Turistik El Sanatları Merkezi takı tasarımı kursunda eğitim alan kadınların el emeği ürünlerini tanıtmaları amacıyla bir sergi düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi Odunpazarı Evleri'nde yer alan Turistik El Sanatları Merkezi'nde "Her Ev Bir Atölye" projesi kapsamında, takı tasarımı eğitimi alan kadınlar, kendi tasarımları olan eserleri sergiledi.

Tepebaşı Belediyesi Atilla Özer Karikatürlü Ev Sanat Evi'nde açılan ve 30 Nisan'a kadar sürecek olan sergide, 100'den fazla el emeği eser yer alıyor.

-"Resimlerle hayvan sevgisi" yarışması

Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen "Hayvan Sevgisi" temalı resim yarışması sonuçlandı.

Tepebaşı Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, yarışmada birinciliği Yarbay Mehmet Yaşar Gülle İlköğretim Okulu'ndan Cevriye Kırmaz, ikinciliği Ahmet Yesevi İşitme Engelliler İlköğretim Okulu'ndan Esra Eldemir, üçüncülüğü de İstiklal İlköğretim Okulu'ndan Feyza Ünal'ın kazandığı kaydedildi.

Eskişehir'den çeşitli ilköğretim okullardaki öğrencilere de jüri özel ödülü verildiği bildirildi.

Tepebaşı Belediyesi'nin gerçekleştirdiği yarışmaya katılan 486 eserden 44'ünün sergilenmeye layık görüldüğü belirtildi.

-Uluslararası TÜMEXPO Genel Ticaret Fuarı, 12-15 Eylül'de gerçekleştirilecek

Tüm Sanayici Ve İş Adamları Derneği , Sine Fuarcılık A.Ş. iş birliğiyle 12-15 Eylül 2013 tarihleri arasında, Uluslararası TÜMEXPO Genel Ticaret Fuarı'nın CNR Expo İstanbul'da düzenleneceğini bildirildi.

TÜMSİAD'dan yapılan açıklamada, sürdürülebilir ekonomik kalkınma modeli doğrultusunda ekonominin itici gücü olan KOBİ'lerin yurt içi ve dışında etkin olmalarını sağlamak amacıyla fuarın organize edildiği belirtildi.

Fuar da, üyelerin birbirleriyle ve dış dünya ile tanışma imkanı, kendi ürün ve hizmetlerini tanıtma fırsatı bulacağı vurgulandı.

Açıklamada, eş zamanlı gerçekleştirilecek TÜMKOBİ Şurası'nda konferans, seminer ve panellerle çeşitli ülkelerden katılacak akademisyenlerin KOBİ'lerin gelişme stratejileri hakkında bilgiler vereceği ifade edildi.

TÜMSİAD Eskişehir Şubesi Başkanı Ali Engiz, TÜMEXPO ile TÜMSİAD üyeleri ve iş adamlarının bölgesel ve küresel iş bağlantıları kurabileceğini ve TÜMEXPO ile eş zamanlı gerçekleşecek olan TÜMSİAD 1. Uluslararası Kobi Zirvesi ile Türkiye'nin 2023 hedeflerine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

Muhabir: Betül Rümeysa Şahin

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA