Çocukların Oryantiring Keyfi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 4’cü Çocuk Festivali etkinlikleri “Mini Oryantiring Şenliği” ile devam ediyor.

Çocukların Oryantiring Keyfi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin 4’cü Çocuk Festivali etkinliklerinin üçüncüsü olan mini oryantiringte öğrenciler, keşfetmenin keyfini çıkardı. Şenlik havasında gerçekleşen oryantiring oyununa 12 takım ve 350 üzerinde çocuk katıldı.

Bu tür yarışmalarda performanstan daha ziyade katılım ön planda tutulduğunu ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Sema Marangoz, "Çocuklar, özellikle bu spor ile ilgili detay bilgilerini öğrenme bulma fırsatı buluyorlar. Katıldıkları her yarışma veya etkinlikten bir şeyler öğrenme fırsatı yakalıyorlar. Bu tür etkinler şehrimize değer katmak ve turizm potansiyelimiz artırmak için fırsat olarak kullanılıyor” dedi.

Spor turizmi açısından önemli bir etkinliği ise 17-19 Mayıs tarihleri arasında “Anadolu Oryantiring Festivali” adı ile yine Gaziantep’te gerçekleştireceklerini belirten Marangoz, bu tür spor etkinliklerinin çocukların gelişimine katkı sağladığını söyledi.

Marangoz, “Bu kapsamda 17 Mayıs akşamı Bey Mahallesi'nde gece oryantiring, 18 Mayısta Burç Ormanları oryantiring, 19 Mayısta Kültür Yolu ve Kale çevresinde binlerce sporcunun katılımıyla oryantiring etkinliği gerçekleştirilecek. Buradaki küçük sporcularımız da yine oralarda yarışma ve kendilerini ifade etme fırsatı bulacaklar” diye konuştu.

Kaynak: İHA