Ula’da Tapu Sevinci

Kamuoyunda 2B arazisi olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin satışına Muğla’da başlandı.

Ula’da Tapu Sevinci
Ula ilçesinde işlemleri tamamlanan 7 hak sahibi tapularına kavuştu.
Ula Kaymakamlığında düzenlenen tapu teslim törenine Ula Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, Muğla Defterdarı Mustafa Kılıçarslan, Belediye Başkanı Nadi Şenkal ve tapu sahipleri katıldı.

Ula Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, vatandaşların yıllardır dedelerinden, babalarından kalan arazilerin tapu alabilecek miyiz endişesinin sona erdiğini söyledi.

Karaömeroğlu, “Defterdarlık, tapu ve orman yetkilileri tarafından titiz bir çalışma sonrası vatandaşlarımız kullandıkları 2B arazilerinin tapularını almaya başladı.

Bugün 7 vatandaşımız tapusuna kavuşacak. Tapuların hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Muğla Defterdarı Mustafa Kılıçarslan, vatandaşların ellerine tebligat geçmesinin ardından üç ay içerisinde Defterdarlık, Milli Emlak ve Mal Müdürlüklerine başvurmaları gerektiğini söyledi.

Kılıçarslan, “Yasanın amacı bir mülkiyet sorununu çözümüdür. İşlemleri biten ve satışa hazır hale gelen arazilerin tapu teslimlerini bundan sonra devam edeceğiz” dedi.

Ula Belediye Başkanı Nadi Şenkal ise 2B arazilerinin hak sahiplerine cüzi bir rakama satışının tarihi bir fırsat olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Ula’ya bağlı Gökova, Karabörtlen, Kızılağaç ve Çıtlık köylerinden 7 vatandaşın tapuları Kaymakam Erol Karaömeroğlu, Belediye Başkanı Nadi Şenkal ve Muğla Defterdarı Mustafa Kılıçarslan tarafından verildi.

Kaynak: İHA